Hlavní obsah

Ojetá Dacia za 22 tisíc. Berňák spustil elektronické aukce zabavených věcí

Novinky, tov

Finanční správa začala prodávat nemovitosti, auta a další věci zabavené neplatičům daní v internetových dražbách. V první takové dražbě se tento týden prodala Dacia Logan za 22 300 korun.

Foto: Finanční správa

Do dražby se zapojilo 12 dražitelů a cena auta se dostala až na výsledných 22 300 Kč.

Článek

Dosud se předměty zabavené neplatičům daní v exekucích prodávaly prostřednictvím klasických aukcí.

„První provedená dražba potvrzuje, že zavedením elektronické platformy dražeb můžeme očekávat nárůst zájemců o koupi nabízených movitých a nemovitých věcí. To povede k vyšším výnosům z dražeb, což je pozitivní pro příjmy státního rozpočtu,“ uvedla generální ředitelka Tatjana Richterová.

Předmětem první elektronické dražby byl osobní automobil Dacia Logan MCV. Odhadní cena vozidla činila 39 930 korun; nejnižší podání bylo stanoveno správcem daně ve výši jedné třetiny, tj. 13 310 Kč. Dražba byla zahájena 7. října v 8:00 hodin a ukončena 9. října 2019 ve 20:00 hodin. Do dražby se zapojilo 12 dražitelů a cena auta se dostala na výsledných 22 300 Kč.

V následujících měsících jsou plánovány další elektronické dražby. Dražitelům berní úřad nabízí nejen automobily, ale i nemovitosti jako chaty, domy, nebo pozemky s lesem. K prodeji jsou ale i drobnější věci jako například šicí stroje nebo nářadí.

Přehled elektronických dražeb je na dostupný na webu finanční správy. Tam je také popsané, jak se zájemci mohou registrovat. I když aukce probíhají elektronicky, lidé zatím stejně musí pro schválení registrace zajít na oblastní finanční úřad kvůli ověření totožnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám