Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Šilhavý: Anglie patří do světové top pětky a my si to uvědomujeme

Jakýkoliv bodový zisk ze zápasu s Anglií by český trenér Jaroslav Šilhavý bral. Věří, že jeho svěřenci donutí favorita k chybám. To se v září podařilo Kosovu, které prohrálo až po přestřelce 3:5.

"Všichni jsme si vědomi, proti komu nastupujeme. Anglie podle mě momentálně určitě patří do top pětky na světě. Kdybychom získali nějaké body, byly by zlaté. Matematika je daná, trenér Anglie (Gareth) Southgate hovořil o tom, že by chtěl mít už po tomhle srazu klid a postoupit. Z tohoto pohledu je to pro nás výzva. Ty body by se nám taky hodily. Víme, o co se hraje, a uvidíme, jak to dopadne," řekl Šilhavý.

Angličané vyhráli všechny čtyři zápasy kvalifikace a v případě vítězství v Praze si s předstihem zajistí postup. V posledním duelu ale doma inkasovali od Kosova tři góly. "Když jsme se výsledek 5:3 dozvěděli, trochu nás překvapil. Víme, že i Kosovo má velmi dobré ofenzivní hráče. Nicméně hráči Anglie ty chyby, které udělali, asi tak často neopakují. Anglie navíc mohla dát klidně devět gólů. Vidíme ale, že ani hráči Anglie nejsou neomylní. Kéž bychom je donutili k takovým chybám, které dělali proti Kosovu," přál si Šilhavý.

Jeho svěřenci se pokusí napravit březnovou porážku 0:5 z Londýna. "Každému je jasné, že bez koncentrace, bez pohybu, bez dorážení hráčů Anglie by to asi s námi bylo špatné. Naopak chceme hrát ofenzivně, víc odvahy než třeba v Anglii. To nám může přinést dobrý výsledek. Pokud chceme pomýšlet na úspěch, každý hráč musí podat mimořádný výkon," uvedl Šilhavý.

V březnovém duelu v Londýně dal hattrick ofenzivní záložník Raheem Sterling. "Není to jen o Sterlingovi. Anglie má momentálně skvělé mužstvo a on zúročí práci mužstva. Vzhledem k jeho rychlostním schopnostem se jeho síla násobí. Uhlídat ho je těžké, je třeba ho zdvojovat, ztrojovat, nenechat ho otočit, hrát na něj těsně," podotkl Šilhavý.

Před zápasem s Anglií mu vypadlo několik zraněných hráčů, především v obraně. "Naštěstí v té nominaci, která je teď k dispozici, jsou všichni v pořádku. Dalo by se říct, že sestava na zítra už je daná. Pokud se nestane něco přes noc, že by někdo omarodil, tak jsme rozhodnutí," dodal kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články