Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Sport

Šilhavý: Je to největší výhra v mé kariéře. Hráli jsme na hranici svých možností

Štastný Jaroslav Šilhavý. foto:  Michal Růžička, MAFRA

PRAHA - Viditelně nadšený a nezvykle uvolněný byl po výhře 2:1 nad Anglií trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý. Přiznal, že větší radost ve fotbalovém životě ještě nezažil, na výhru po 44 nad Anglií bude prý celý zbytek života vzpomínat.
  23:50

Southgate: Díl prohry beru na sebe. Češi ale hráli skvěle, nedokázali jsme se jim vyrovnat

„Mám obrovskou radost, děkuji hráčům, kteří odvedli skvělý, týmový výkon, na hranici svých možností. Jedině tak se dá Anglii porazit a my jsme to dokázali. Jsem rád že jsme je porazili po tak dlouhý době, po 44 letech a především v době, kdy Angličané hrají tak skvělý fotbal,“ rozplýval se Šilhavý.

Trenére, jak jste spokojen s tím, že jste i přes brzy inkasovaný gól dokázali vyhrát?
Kluci stejně jako doma s Bulharskem dokázali rychle odpovědět na brzo obdrženou branku a ukázali obrovský charakter a za to jim děkuju. Je to největší vítězství, které jsem v kariéře zažil.

12. ŘÍJNA: KOBRAT. Nečekaný úspěch reprezentace v kvalifikační odvetě proti...
Český útočník Zdeněk Ondrášek se raduje z vítězného gólu.

Jste rád, že jste porazili právě Anglii, která nyní patří k nejlepším týmům na světě?
Kromě té penalty jsme je téměř k ničemu nepustili, asi jsme je překvapili potom, co nás doma porazili. Vytvořili si sice ve druhém poločase tlak, ale ten jsme i díky výborným fanouškům ustáli. Přesto ale stále není konec, musíme v listopadu zvládnout domácí zápas s Kosovem o všechno.

Měl jste šťastnou ruku, Zdeněk Ondrášek hned ve svém debutu vstřelil vítězný gól. Proč jste se rozhodl poslat na hřiště právě jeho?
Na tréninku se Zdeněk (Ondrášek) jevil velice dobře. Byl přímočarý, dával góly, proto jsme se rozhodli ho tam dát jako prvního na úkor třeba Michaela Krmenčíka. Ale dobře nehrál jen on, ale celá obrana v čele s Vácou (Tomášem Vaclíkem). Párkrát nás zachránil a patří za to velký dík.

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...