Hlavní obsah

Motor, nebo spíž? Pod kapotou našla zásoby ořechů

Stane se, že kuna překouše nějaké kabely pod kapotou auta, nebo že si tu veverka schová oříšek. Jenže zřídka jich bývá přes dvě stovky jako v případě vozu Holly Persicové z americké Pensylvánie.

Foto: Profimedia.cz

Stovky vlašských ořechů pod kapotou našla americká řidička. (Ilustrační foto)

Článek

Holly Persicová zpod kapoty své Kie Sorento cítila zápach, jako by se něco pálilo, a slyšela divné zvuky. Když otevřela kapotu, nestačila se divit - místo motoru na ni vykoukla hromada ořechů a suché trávy.

Podle dostupných informací se díváme na více než dvě stovky vlašských ořechů - tolik jich s manželem vytáhli, když motorový prostor čistili. Zabralo to asi hodinu, ořechy a tráva byly nahoře, po stranách, pod motorem, prostě všude.

Vůz odvezli do servisu pro kontrolu, zda je všechno v pořádku. K poškození auta nedošlo, ale velmi snadno mohlo - suchá tráva by při kontaktu s horkými výfukovými svody mohla vzplanout. A auta hoří velmi rychle.

Tvrdší daň za koupi starších aut? Svaz chce rozšířit ekopoplatek

AutoMoto

Budiž tento případ připomínkou, že s nadcházející zimou je vhodné občas zvednout kapotu a zkontrolovat, jestli si tam nějaké zvíře netvoří třeba spižírnu. A při té příležitosti můžete rovnou zkontrolovat hladinu oleje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám