Ihned po skončení mše, kterou vede kardinál Duka, bude rakev s ostatky Karla Gotta vyzvednuta a za policejního doprovodu převezena do motolského krematoria.

Z hlediska uchovávání ostatků, které byly už v pátek a následně v sobotu dopoledne vystaveny v rakvi, v níž byly po celou dobu ochlazovány připojeným kompresorem, není možný odklad,“ zdůraznil Právu zdroj redakce. Celý transport až do krematoria proběhne za zvýšených bezpečnostních opatření.

Obřadu s následnou kremací se budou podle informací redakce účastnit jen zpěvákovi nejbližší. Co bude následovat poté, tedy kam bude urna s popelem Mistra uložena, zatím není jasné.

Jako o nejpravděpodobnějším místě se hovoří o Slavíně, nejvýznamnějším českém hřbitově na pražském Vyšehradě. To ovšem rodina dosud nepotvrdila.

Včera se s Gottem na pražský Žofín přišlo rozloučit 49 tisíc lidí. Kromě místa, kde byla vystavena rakev s ostatky, se lidé loučili v Kinského zahradě, před jeho vilou na Bertramce a po celé republice byly rozmístěny kondolenční knihy.

VIDEO: Pohřeb Karla Gotta na Žofíně: První návštěvníci se poklonili v osm ráno

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Karla Gotta na Žofíně: První návštěvníci se poklonili v osm ráno 

Fotogalerie
15 fotografií