TAJNÉ ROZLOUČENÍ s Karlem Gottem! Víme, co se dnes bude dít!

Lidé se přicházejí poklonit Karlu Gottovi na Žofín 36

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. října 2019 9:23 | Aktualizováno: 12. října 2019 23:36

Po zádušní mši za zesnulého zpěváka Karla Gotta v katedrále svatého Víta na Pražském hradě, která začne dnes v 11 hodin a je pro pozvané stovky hostů, se uskuteční i poslední rozloučení jeho nejbližších. Rodina nechá zpěvákovy ostatky zpopelnit v pražském motolském krematoriu, uvedlo dnešní Právo.

Transport z Pražského hradu do krematoria budou podle Práva provázet zvýšená bezpečnostní opatření. Kam bude urna s popelem Karla Gotta uložena, zatím není jasné.

Policie informace o převozu rakve s ostatky Karla Gotta ze svatovítské katedrály do motolského krematoria, který se má odehrát za policejního doprovodu, nepotvrdila. "My zajišťujeme bezpečnostní opatření jak na Hradě, tak před Hradem," řekla dnes mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

U hradní brány se první Gottovi fanoušci začali scházet už dnes ráno. Veřejnost bude moci církevní obřad sledovat v areálu Hradu i před ním na velkoplošných obrazovkách. Mši, která je pouze pro zvané hosty, bude sloužit pražský arcibiskup Dominik Duka. Pozvány jsou jich stovky. Vláda vyhlásila na dnešní den státní smutek.

Už v pátek se za účasti téměř 50.000 lidí uskutečnilo veřejné rozloučení s Gottem v paláci Žofín.

Karel Gott zemřel 1. října před půlnocí ve věku 80. let. Léčil se s akutní leukemií.

Témata: Karel Gott