Práce se totiž ještě nedostala od úředníků k dělníkům. „V současné době se zpracovává dokumentace pro územní rozhodnutí a stavební povolení. Začátek stavby je plánovaný na příští rok a dokončení na přelomu let 2021 a 2022,“ sdělila Michaela Radimská z městské společnosti Starez-sport, která areál provozuje. Náklady na vznik bazénu jsou přibližně 140 milionů korun. 

Nové místo pro trénink, ale také pro větší mezinárodní soutěže, nedočkavě vyhlížejí i sportovci z klubu Kometa Brno. „Rozhodně to vítáme. Díky tomu bude možné soustředit naší činnost do jednoho místa a zlepší se tím příprava. Další výukový prostor je v Lužánkách potřeba,“ sdělil předseda Komety Zdeněk Tobiáš. 

Arnoldova vila.
Úředníci jsou pro. Vila doplní slavnou čtyřku

Stávající plovárny poptávce Brňanů dlouhodobě nestačí. Už dříve na to upozornil například náměstek primátorky Petr Hladík. 

Pětadvacítka ale nebude za Lužánkami jedinou plaveckou novinkou. V budoucnu tam vznikne aquapark. Podle informací Brněnského deníku Rovnost město nyní vykupuje pozemky a jedná o spolupráci s investorem. 

Simona Chlupová