Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Statečný vzdor k senzaci nestačil. Reprezentace v americkém fotbale prohrála s Francií

Úvodní fázi mistrovství Evropy v americkém fotbale otevřel národní tým porážkou s Francií 3:28. Na jihlavském stadionu držel s úřadujícími šampiony krok tři čtvrtiny, ale v závěrečné části se favoritům musel poklonit.

Utkání Česko - Francie
zdroj: facebook.com/Česká asociace amerického fotbalu

Reprezentace ze země galského kohouta opanovala předchozí šampionát ve Finsku bez jediného zaváhání a nespornou kvalitu potvrdila i na Vysočině. Po třech čtvrtinách sice vedla "jen" 7:3, ale ve čtvrté nasázela českému týmu tři touchdowny a definitivně rozhodla.

O jediné body domácích se postaral kopem ze hřiště (field goalem) Kamil Roba. "V prvním poločase jsme se drželi, ale následně jsme udělali příliš mnoho chyb. Proti tak silnému soupeři musíte být perfektní a hrát na vyšší úrovni než jsme hráli my," hodnotil trenér Sebastian Fandert.

"Asi se čekalo, že dostaneme nářez, ale v obraně jsme se Francouzům víceméně vyrovnali během celého zápasu. V útoku nám to bohužel nešlo, scházel nám balanc," přidal running back Lukáš Růžek.

Je nám líto, video expirovalo.
Národní tým v americkém fotbale otevřel ME porážkou s Francií

Mužem zápasu byl francouzský running back Jason Bofunda, jehož rychlosti se Češi nedokázali vyrovnat.

Další zápas úvodní fáze ME čeká svěřence kouče Fanderta 27. října v Srbsku. Poté se vytvoří divize dle letošního umístění. Vítězové tříčlenných skupin budou v příštím roce hrát o 1. - 4. místo, druzí se utkají o 5. - 8. místo a třetí o konečné 9. - 12. místo.

Výsledek utkání úvodní fáze ME v americkém fotbale v Jihlavě:

Česko - Francie 3:28 (0:0, 0:7, 3:0, 0:21)

Zdroj
ČT sport, ČAAF

Hlavní zprávy

Nejčtenější články