Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberec znovu v defenzivě pohořel. Bláznivý zápas urvala Kometa díky prvnímu útoku

Šlágr 10. kola extraligy vyzněl lépe pro brněnskou Kometu. Jihomoravané přestříleli Liberec 7:4, i když se v utkání dostali poprvé do vedení až za stavu 4:3. Severočechy srážely chyby v obraně, naopak domácí ovládli závěrečnou třetinu čtyřmi góly včetně pojistky do prázdné branky. Nejvíc se dařilo prvnímu útoku, Petr Holík skóroval dvakrát a Martin Zaťovič přidal ke gólu i dvě asistence. Kometa je o skóre druhá za vedoucím Třincem.

Hokejisté Komety Brno se radují v utkání proti Liberci
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Oba týmy se musely obejít bez svých ofenzivních opor. Domácí Peter Mueller nedohrál sobotní zápas v Olomouci kvůli zranění ramena a chyběl i dnes, u hostů absentoval pro drobné zranění nejproduktivnější hráč Bílých Tygrů Michal Birner.

I bez něj začali lépe Liberečtí. Ve čtvrté minutě měl šanci Hudáček, ale Vejmelka mu šanci zmařil. O minutu později se už hosté dostali do vedení. Šmídovo nahození vyrazil před sebe brněnský gólman, ale puk do vlastní sítě nešťastně nasměroval obránce Bartejs.

Kometu postavila na nohy přesilová hra. Vynutila si v ní velký tlak, nezužitkovala sice 26 vteřin trvající výhodu dvou mužů, ale vteřinu po konci libereckého trestu propálil vše Ondřej Němec. Ten předtím v osmé minutě sportovně odvolal Krenželokovo vyloučení.

Ve druhé třetině nejdříve nevyužil sólový nájezd domácí Jenyš a hosté pak svoji aktivitu přetavili ve dva góly během 61 vteřin. Nejprve Lenc využil přesilovku, aby pak Krenželok přesnou střelou do šibenice navýšil vedení Liberce. Oslavil tak brankou svůj jubilejní 900. start v extralize. "Klíčové bylo, že jsme se z toho nesesypali a začali jsme hrát více aktivněji," řekl novinářům Petr Holík, vyhlášený nejlepším hráčem zápasu na domácí straně.

Kometa ale nesložila zbraně a k vyrovnání jí stačilo pouhých 15 vteřin. Nejprve Holík propálil zprava libereckého gólmana a následně Plášek po šikovné kličce našel skulinu v Petersově postavení mezi tyčemi. "Mrzí nás, že jsme Kometě dovolili tak lacino vyrovnat. Nesmíme dělat tolik chyb vzadu," lamentoval střelec třetího libereckého gólu Lukáš Krenželok. "Byl to klíčový moment zápasu, který nás nakopl," přitakal trenér Komety Kamil Pokorný.

Ve třetím dějství se nehrál žádný opatrný hokej. Opak byl pravdou. Kometa šla poprvé v zápase do vedení po razantním úniku Zaťoviče, vzápětí vyrovnal Filippi, který natřikrát dorážel vlastní střelu, aby pak postrčil k výhře Kometu Holík svým druhým gólem v utkání.

Nakonec to byl gól vítězný, tři body pro Kometu pojistil střelou na nejistého Peterse Lev a domácí pak bez větších problémů odrazili pokus o liberecké zkorigování stavu. Poslední gól dal do prázdné brány čtyři vteřiny před koncem přes celé hřiště obránce Gulaši. "S takovým počtem obdržených branek nemůžeme pomýšlet na dobrý výsledek," hodnotil kouč Jiří Kudrna sedm gólů v liberecké síti.

10. kolo hokejové extraligy:

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 7:4 (1:1, 2:2, 4:1)

Branky a nahrávky: 15. O. Němec (J. Hruška, Plekanec), 34. P. Holík (Zaťovič, Kucsera), 34. Plášek, 46. Zaťovič (Kucsera), 48. P. Holík (Pyrochta, Zaťovič), 53. Lev (Malec), 60. Gulaši - 6. Šmíd, 28. Lenc (Filippi, L. Hudáček), 29. L. Krenželok (A. Musil), 47. Filippi (Lenc). Rozhodčí: Šír, Lacina - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 7229.

Brno: Vejmelka - O. Němec, Pyrochta, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, Svozil - Kucsera, P. Holík, Zaťovič - L. Horký, Plekanec, Plášek - Lev, J. Hruška, Orsava - Kunc, Kusko, Jenyš. Trenéři: Fiala, Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Liberec: Peters - Šmíd, Hanousek, Derner, Havlín, Kotvan, Graborenko, Knot - Ordoš, Bulíř, L. Hudáček - Marosz, Filippi, Lenc - L. Krenželok, P. Jelínek, Zachar - J. Vlach, A. Musil, Rychlovský. Trenéři: Jiří Kudrna a Jiruš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články