Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Bertramka i zahrada Kinských v obležení květin a svíček: Leží tam miliony korun

Bertramka i zahrada Kinských v obležení květin a svíček: Leží tam miliony korun
Zdroj: archiv
+ Dalších 21 fotografií
Galerie
Smuteční věnce a kytice, které přinesli hosté do Chrámu sv. Víta a fanoušci do paláce Žofín, nyní leží v Kinského zahradě na pražském Smíchově. Okolo fontány se vytvořilo obrovské pietní místo, které se zároveň stalo přehlídkou překrásných květinových věnců se stuhami od tisíců truchlících lidí. Redaktor eXtra.cz byl na místě a přinášíme vám plejádu dojemných snímků, na kterých najdete to nejkrásnější, čím lidé uctili památku Mistra Karla Gotta.

Smuteční věnce a kytice z Chrámu sv. Víta a paláce Žofín byly převezeny do zahrady Kinských v Praze, kde se ještě pořád shlukují davy lidí, aby uctily památku Karla Gotta Je to opravdu smutný, ale zároveň krásný pohled na věnce od truchlících, kteří Gotta milovali.

Mezi věnci leží i ten od Gottových dcer Charlottky a Nelly. Nechybí ani věnce od českých státníků nebo věnce z ciziny. "Pláču už vlastně týden. Vždy když si na pana Gotta vzpomenu. Milovala jsem jeho písně. A byl to skvělý člověk," uvedla reportérovi eXtra.cz paní Irena, která přijela z Benešova. V zahradě bylo odpoledne přes tři sta lidí a všichni na Karla Gotta vzpomínají s láskou.

Podobná atmosféra je i na Bertramce, kde se celá ulice proměnila v jedno velké pietní místo, a prostor kam lidé pokládají svíčky, se stále zvětšuje. Ulice už se skoro nedá ani projít. Panuje tam však dobrá nálada. Lidé vtipkují, že tohle by Karel Gott jistě nečekal. Na ulici vznikl už i jeho oltář. Na místě jsou přítomni i strážníci Městské policie, kteří hlídají, aby nedošlo k požáru.

Do galerie se podívejte na krásné věnce, které přinesli na poslední rozloučení fanoušci, přátelé, kolegové. Všichni ti, kteří Mistra milovali.

Na průběh posledního rozloučení s Mistrem v Chrámu sv. Víta se můžete podívat TADY.

V pátek byl v obležení fanoušků i palác Žofín, kde proběhlo poslední rozloučení pro veřejnost.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy