Zatímco se všichni v tichosti po konci zádušní mše vytratili z kostela, hokejista Jaromír Jágr (47) zůstal sedět v poslední lavici se sklopenou hlavou. Se zpěvákem Karlem Gottem se loučil tichou modlitbou.

S Mistrem se nejednou setkali a pojil je blízký vztah. Jágr měl rád Gottovy písně a ten zase nejednou oblékl jeho hokejový dres. Když se hokejista dozvěděl o zpěvákově nemoci, posílal mu dojemné vzkazy, aby bojoval. Úmrtí přítele ho tak pochopitelně zarmoutilo.

Hokejového boha v dojemné chvíli nepozorovaně vyfotila Lenka Benešová, která byla taky na pohřbu přítomná. „Tuhle fotku jsem musela udělat. Ten pohled mě dostal, kdy zazněla poslední píseň Už z hor zní zvon a lidé odešli, zůstal tiše sedět v katedrále jeden člověk,“ okomentovala to.

„Myslím, že tato fotka vystihuje nekonečný vděk ke Stvořiteli za jeho lásku a trpělivost k nám lidem a za to, že nám ukazuje na vyvolených lidech, jak správně a šťastně žít,“ odpověděl Jágr Blesku.

Video: Ivana doprovodila Gotta až do krematoria: Poslední sbohem na dvorku

Video
Video se připravuje ...

Ivana doprovodila Gotta až do krematoria: Poslední sbohem na dvorku Aleš Brunclík

Kniha Navždy božský je v prodeji za 99 Kč.
Autor: Blesk

Chcete celou knihu takového čtení? Koupit můžete na online iKiosek – vaší ishop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

Fotogalerie
98 fotografií