Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Motivace je stejná jako proti Anglii, říká kapitán Hušbauer

Do pondělního zápasu se Severním Irskem půjde s kapitánskou páskou na rukávu. Záložník Slavie Josef Hušbauer si tuhle roli vyzkouší v národním týmu podruhé a věří, že bude úspěšnější než loni v září, kdy jako kapitán prohrál s týmem v Rusku 1:5 a poté skončil trenér Karel Jarolím. Nyní Hušbauer věří v lepší výkon i výsledek. Utkání můžete sledovat v pondělí v přímém přenosu na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Josef Hušbauer
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Asi jako pro každého fotbalistu být kapitán reprezentace své země, to je velká pocta. Já se na to hrozně moc těším a doufám, že to bude vítězné," řekl Hušbauer na tiskové konferenci.

Proti výběru Severního Irska bude jedním z mnoha hráčů, kteří dostanou od trenéra Jaroslava Šilhavého příležitost poté, co nehráli proti Anglii. "Bude těžké na to navázat, ale určitě uděláme maximum pro to, abychom nezklamali a hráli podobným stylem jako proti Anglii. Náš cíl je jasný – přiblížit se výkonu, jako byl v pátek," uvedl Hušbauer.

"I když to nebude zápas proti Anglii, je to prostě utkání za národní tým. Motivace je vždy stejná – zvládnout to vítězně po dobrém výkonu. Víme, že každý hráč to asi cítí jinak. Když jde proti týmu, jako je Anglie, víc se namotivuje. Je to pak asi spíš individuální, kdo se jak na to navnadí, ale já to beru úplně stejně jako Anglii," dodal devětadvacetiletý slávistický záložník.

Je jedním z pamětníků posledního duelu se Severním Irskem v Belfastu, kde reprezentanti předloni prohráli v kvalifikaci pro MS 0:2. "Hráli hodně zezadu, hodně na brejky, hodně kompaktně do obrany. Ale myslím, že tady budou hrát jinak. Jelikož je to přátelské utkání, určitě nebudou chtít jen zalézt a bránit. Naopak budou chtít taky napadat a hrát dopředu. Věřím, že by to mohl být dobrý fotbal na obě dvě strany," řekl Hušbauer.

Český celek nedal Severnímu Irsku v posledních čtyřech zápasech gól. "Je vidět, že mají obranu velmi dobrou. Hrají hodně z bloku a je těžké se tam dostat. Pro nás těžký úkol. Ale věřím, že je něčím překvapíme a dáme konečně nějaký ten gól," dodal Hušbauer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články