VIDEO: Cisterna na D1 se nejprve převrátí, zablokuje oba jízdní pruhy, následuje řetězová nehoda

Provoz ve dvou pruzích by na dálnici D1 ve směru na Brno mohl být obnoven v pondělí kolem 15.00. Na svém twitteru to uvedl tiskový mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. Doposud se jezdí v jednom pruhu, ve směru na Prahu ve dvou. Po nehodě v neděli večer ve směru na Brno shořela čtyři auta, řidič jednoho z nich uhořel, deset lidí ošetřili záchranáři, dva zranění mají středně těžká poranění.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Psáře (Benešovsko) (Aktualizováno: 10:40 14. 10. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kvůli silnému pondělnímu provozu jsou ucpané objízdné trasy, uvedl pro Radiožurnál mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. Dobře průjezdná je objízdná trasa z Benešova na Vlašim.

Po 10. hodině chtějí silničáři obnovit provoz alespoň v jednom pruhu. Po požáru je poškozený asfalt na dálnici, což komplikuje obnovení provozu. Podle Rýdla mají silničáři podezření, že betonové desky jsou kvůli žáru popraskané.

„Škoda byla předběžně vyčíslena na deset milionů korun,“ řekl mluvčí krajských hasičů Petr Svoboda. Příčinu nehody policie vyšetřuje.

Silničáři odklízejí následky tragické nehody na D1 na 49. kilometru ve směru na Brno, při které se převrátila cisterna a začala hořet. @Český rozhlas @Radiožurnál @iROZHLAS.cz

08:47 – 14. 10. 2019

4 8

Nehoda se stala v neděli před 19.30. Na 49. kilometru havarovalo pět osobních aut a cisterna, která převážela palmový olej. Ta se převrátila přes oba jízdní pruhy a začala hořet.

Kolem 20.00 měli hasiči oheň pod kontrolou, zcela zlikvidován byl o půl hodiny později, poté hasiči zamezili úniku oleje z cisterny.

Silničáři na dálnici D1 už obnovili provoz jedním pruhem a odklízejí následky nehody - speciálním parním čištěním odstraňují palmový tuk. @Český rozhlas @Radiožurnál @iROZHLAS.cz

10:40 – 14. 10. 2019

3 10

Cisternu dopoledne odvezla odtahová služba. Na místě zůstávají tři auta silničářů, která čekají na posilu. Z vylitého palmového oleje se přes noc stal pevný tuk, jehož odstranění vyžaduje speciální parní čištění.

„Vzhledem k částečnému úniku do kanalizace byl na místo povolán i zástupce odboru životního prostředí z Vlašimi,“ doplnil mluvčí hasičů.

Podle mluvčí záchranky Petry Effenbergerové bylo osm lidí lidí zraněno lehce, dva středně těžce a jedno dítě bylo bez viditelných poranění převezeno do nemocnice na pozorování.

Vážně zraněn byl i jeden z policistů, který kvůli této nehodě odkláněl provoz na dálnici na 34. kilometru. Náraz jiného vozu jej odmrštil od policejního auta.

„S vážnými mnohočetnými poraněními a po nezbytném zajištění na místě ho vrtulník přepravil do nemocnice v pražských Střešovicích,“ uvedla Effenbergerová.

Na dálnici se tvořily kolony vozidel ve směru na Brno i ve směru na Prahu, kde byl kvůli zásahu záchranných složek uzavřen levý jízdní pruh. Kolem 5.00 obnovili policisté provoz ve směru na Prahu, a to pouze v jednom pruhu.

dok, bej, mto, mat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme