Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Házenkářky Györu ve skupině Ligy mistryň Most nešetřily

Házenkářky Mostu utrpěly v druhém utkání skupiny Ligy mistryň doma debakl 21:46 s obhájcem trofeje Györem. Po dvou kolech mají na kontě jednu výhru. Tři góly si v dresu maďarského šampiona připsala česká reprezentantka Jana Knedlíková. Most má při premiéře v soutěži po dvou kolech na kontě jednu výhru.

Stine Bredal Oftedalová z Györu
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

V dalším duelu přivítají Severočešky za týden švédský Sävehof, který je zatím bez bodu poslední. Most má dva body stejně jako Krim Mercator z Lublaně, kde český mistr nečekaně zvítězil v premiéře před týdnem. Do další fáze soutěže postoupí první tři celky.

"Hrát proti Györu je splněný sen většiny hráček. Stát na palubovce proti týmu, který sledujete v televizi pravidelně ve finále Ligy mistrů, je neskutečný zážitek a v tomhle ohledu jsme si to moc užily. Bohužel nám to nevyšlo výsledkově, dělaly jsme hodně technických chyb a rozdíl mohl být menší, ale i tak to pro nás byla obrovská zkušenost," uvedla pro klubový web nejlepší mostecká střelkyně zápasu Dominika Zachová.

Na zimním stadionu v Chomutově, kde Most hraje skupinu kvůli nevyhovující domácí hale, bylo od prvních minut jasné, že se k žádné senzaci neschyluje. Vítěz posledních tří ročníků Ligy mistryň do Čech nepřivezl historicky nejlepší střelkyni soutěže Görbiczovou či zraněnou brankářskou oporu Grimsböovou, i tak od začátku naprosto dominoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky Mostu podlehly Györu

Už ve 13. minutě vedly hostující házenkářky o deset gólů 13:3, když se do odkryté branky trefila nejlepší střelkyně utkání Norka Oftedalová, nejužitečnější hráčka posledního mistrovství světa.

Před pauzou Most na chvíli zabral, závěrečnou část první půle vyhrál 5:2 a do kabin šel v poločase se ztrátou 13:23. Po změně stran ale favorit opět přidal. Maďarský celek, který od loňského ledna neprohrál soutěžní zápas, vstřelil úvodních sedm branek druhé půle a bylo definitivně rozhodnuto. Most, hrající skupinu Ligy mistryň jako první český celek v historii, utrpěl první porážku v sezoně a od konce března.

"Myslím, že jsme si držely naši hru a dařilo se. Musím říct, že Most předvedl taky velmi rychlou házenou, což bylo pěkným překvapením. Jenom udělal trošku víc chyb," uvedla Knedlíková. "Byla jsem velmi mile překvapená, že Most je v Lize mistryň. Dostali šanci, kterou využili. Doufám, že to české házené pomůže, je to úžasná reklama. Mají šanci postoupit, doufám, že to využijí," dodala Knedlíková.

2. kolo základní skupiny D:

Baník Most - Györ 21:46 (13:23) 
Nejvíce branek: Zachová 5, Šustková a Borovská po 3, Kostelná, Stříšková a Mikulčíková po 2 - Oftedalová 10, Amorimová a Hansenová po 7, Nze Minková 6.

Sävehof - Krim Mercator 21:25 (10:13)

Pořadí ve skupině: 1. Györ 4, 2. Krim Mercator 2, 3. Most 2, 4. Sävehof 0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články