Hlavní obsah

Čechův fantastický hokejový debut nadchl svět! Opěvují ho i v Indii

Do čeho se pustí, to skončí fenomenálním úspěchem. Bývalý slavný fotbalový brankář Petr Čech prožil svůj hokejový debut v brance týmu Guildford Phoenix, jemuž v utkání čtvrté nejvyšší britské soutěže výrazně pomohl k výhře 3:2 po samostatných nájezdech proti Swindon Wildcats a navrch byl vyhlášen hvězdou zápasu. Jeho počin sklízí nadšené reakce doslova po celém světě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Petr Čech při své hokejové premiéře vychytal výhru v nájezdechVideo: sntv

 
Článek

Zatímco zprávy ze špičkového hokeje hltají lidé jen z pár zemí severní polokoule, Čechova premiéra z nižších ligových pater vzbudila velký ohlas třeba i ve španělsky mluvících zemích nebo v Indii.

Na přední příčky sportovního zpravodajství se pochopitelně dostala i v samotné Velké Británii, zaznamenaly je ale i třeba zámořské servery, jako třeba oficiální stránky NHL.

Fotbaloví fanoušci byli v neděli večer možná zklamaní, že legendární gólman odložil svoji ikonickou ragbyovou helmu, ale i hokejová maska plzeňského rodáka zaujala. Vedle znaků svých bývalých klubů Chelsea a Arsenalu si na ni nechal Čech vyobrazit britskou vlajku, ale také motiv té české s číslem 39, které v NHL proslavil naganský hrdina Dominik Hašek.

Čech, jemuž před zápasem popřály štěstí i někdejší hvězdy Chelsea Didier Drogba a Frank Lampard, se v neděli zaskvěl především v samostatných nájezdech, v nichž zastavil rozhodující pátý pokus Swindonu. Po nich si náležitě užíval vítěznou euforii v houfu svých spoluhráčů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Čech vyhlášen první hvězdou zápasuVideo: sntv

„Tohle pro mě bylo něco jako dětský sen. Přál jsem si odehrát alespoň jeden takový zápas, a teď se se to stalo realitou," rozplýval se 37letý brankář v rozhovoru pro Sky Sports.

„Už mi to nikdo nevezme. Když máte svůj sen, jdete si za ním a děláte pro něj vše ... Já už jsem to takhle dělal ve fotbale a všechny sny se mi splnily," pokračoval vítěz fotbalové Ligy mistrů a čtyřnásobný šampion Premier League.

„Říkal jsem si, že tohle je poslední sen, který jsem si chtěl splnit. Ale musel jsem na něm hodně makat. Může to podle mě inspirovat i mladé hráče, když vidí, že když budou na sobě pracovat, jejich sny se jednou můžou vyplnit," dodal.

Reklama