Hlavní obsah

Zemřel herec Stephen Moore z Pána času a Stopařova průvodce po galaxii

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský herec Stephen Moore zemřel ve věku 81 let. Znají ho hlavně fanoušci britských seriálů, mimo jiné např. kultovního Stopařova průvodce po galaxii a Pána času. Podle zahraničních serverů zemřel už 4. října, ale zprávu přinesly až teď.

Foto: Universal Pictures

Stephen Moore jako premiér v Pirátech na vlnách

Článek

Moore, který se narodil v roce 1937 v Brixtonu, se stal ikonickou postavou hlavně pro komunitu sci-fi nadšenců. V sedmdesátých letech propůjčil hlas Marvinovi ve Stopařově průvodci po galaxii, účinkoval v rozhlasové sérii i v televizní verzi a namluvil audioknihy.

Později se objevuje jako Eldane v Pánu času (Doctor Who), což je ve specifické komunitě diváků opět kultovní seriál. V dalších seriálech dostal desítky rolí, ne všechny série jsou však tak známé (např. Poldové, Návrat na Brideshead, Lovejoy, Tajný deník Adriana Molea, Middlemarch, Tenká modrá linie, Tichý svědek, Foylova válka).

Dost postav ztvárnil i v celovečerních filmech, mezi něž patří třeba válečné drama Příliš vzdálený most či filmy V podezření, Odpískáno a v posledních letech britská retro komedie Piráti na vlnách.

Byl také výrazným divadelním hercem a obdržel za to cenu Laurence Oliviera.

Reklama

Výběr článků

Načítám