Hlavní obsah

Start sezony ohrožen! Rychlobruslařskou hvězdu srazilo auto

Rychlobruslařská sezona je už za dveřmi, avšak pro legendu tohoto sportu je start v ní ohrožen. Několikanásobného medailistu z olympijských her Svena Kramera totiž v sobotu ráno cestou na trénink porazilo auto. Nizozemský rychlobruslař má pochroumané koleno. Kvůli otoku však stále neví, jak je zranění vážné.

Foto: Sport.cz

Nizozemská rychlobruslařská legenda Sven Kramer.

Článek

Sven Kramer možná nestihne začátek sezony. Legendární rychlobruslař se se svým týmem Jumbo-Visma přesunul v rámci přípravy na novou sezonu na ovál do německého Inzellu. V sobotu ho však cestou na trénink srazilo auto. Čtyřnásobný olympijský vítěz jel na kole a při srážce utrpěl zranění kolene.

Podle mluvčího týmu je jeho příprava vážně narušena a není jisté, zda Kramer stihne začátek sezony, která nizozemské reprezentaci začíná již za necelé tři týdny národním šampionátem. Vše napoví až vyšetření, kvůli kterému několikanásobný světový šampion v neděli odcestoval zpátky do vlasti.

„Ráno mě porazilo auto, když jsem jel na kluziště v Inzellu. Odneslo to hlavně mé koleno. V neděli odletím domů a podrobím se vyšetření. Zatím musím čekat, uvidíme, jak to ovlivní začátek sezony,“ informoval úspěšný rychlobruslař o svém zranění fanoušky na sociálních sítích.

O několik dní dříve zažil něco podobného jeho otec Yep. Bývalý rychlobruslař se srazil s autobusem, když jel taktéž na kole. Jeho zranění byla ještě vážnější, s poraněnými krčními obratli byl převezen do nemocnice. Podle zahraničních médií by však měl být již brzy propuštěn domů.

Reklama