Hlavní obsah

Drtivé K.O. Levý hák poslal boxera k zemi, teď bojuje o život

Chicago/Praha

Box je krásný sport, pokud jde ale o zdraví, jdou výsledky, statistiky a soupeření stranou. Američan Patrick Day skončil po duelu v Chicagu s Charlesem Conwellem v bezvědomí. Poslední úder v desátém kole ho poslal k zemi. Následně byl převezen do nemocnice, kde musel podle serveru ESPN podstoupit operaci mozku. Nyní ho lékaři drží v umělém spánku.

Foto: Sport.cz

Americký boxer Patrick Day opustil ring na nosítkách.

Článek

„Naše nejhlubší modlitby jsou nyní s Patrickem," uvedl na Twitteru promotér Eddie Hearn. Day se v desátém kole dostal pod tlak, ustupoval, soupeř vyslal dva pravé háky, následný levý byl definitivní. Zápas v ringu skončil a začala bitva o jeho život.

Server BBC píše, že sedmadvacetiletý Day je v extrémně kritickém stavu. Nejbližší hodiny a dny ukážou, jak se bude jeho zdravotní stav vyvíjet.

„Nikdy jsem nepotkal nikoho, kdo se setkal s Patrickem a neměl ho rád. Nikdy jsem ho neviděl, aby někoho nepozdravil bez velkého úsměvu. Život se někdy nezdá být fér," citoval server bbc.com promotéra Lou DiBella.

Vážnost situace potvrdila také společnost Matchroom Boxing, která akci pořádala. Obavy o jeho zdraví má také Conwell, který ho poslal na podlahu ringu. „Mám o něj starost, také o jeho tým. Doufám, že je v pořádku. Vím, že je skvělý člověk."

Foto: Profimedia.cz

Charles Conwell tvrdě zasahuje svého soupeře Patricka Daye.

Reklama

Související témata: