Hlavní obsah

Černá díra a konec světa? Hra Fortnite je od neděle nedostupná, fanoušci šílí

Foto: Pixabay/11333328

Fortnite patří mezi nejpopulárnější počítačové hry.

Reklama

Svět populární počítačové hry Fortnite v neděli pohltila černá díra. Do hry se od té doby není možné přihlásit, což vyvolalo údiv i rozhořčení milionů fanoušků po celém světě. Média předpokládají, že studio Epic Games odpojilo Fortnite z reklamních důvodů. Studio na dotazy hráčů i médií nereaguje a na jeho sociálních sítích, které jsou věnovány Fortnite, je rovněž jen černá díra.

Článek

Portály, které se věnují videohrám, nevěří tomu, že černá díra vyvolaná dopadem meteoritu na ostrov, na kterém dosud hráči sváděli vzájemné souboje, znamená konec světa Fortnite. Jako hlavní argument zmiňují, že Fortnite je pro Epic Games vynikajícím zdrojem peněz.

Podle webu TechCrunch nejsou k dispozici žádné podrobné údaje, ale server The Verge v létě napsal, že Fortnite má tržby 300 milionů dolarů měsíčně (sedm miliard korun). Hra patří k nejpopulárnějším na světě, je s ní svázáno na 250 milionů uživatelských účtů.

Dalším náznakem, že černá díra není koncem hry, je zjištění, že v kódu stránky Fortnite.com je zmíněno úterý šest hodin ráno newyorského času. Spekuluje se, že právě tehdy Epic Games spustí novou kapitolu se zcela novou mapou herního světa.

Během čekání se média a také fanoušci baví tím, jak se ti méně vyrovnaní hráči s vynucenou přestávkou vyrovnávají. Na Epic Games se například podle Daily Mail obrátila jistá matka s žádostí o vysvětlení s tím, že její syn v neděli po vypnutí hry propukl v pláč a že brečel tak dlouho, dokud vyčerpáním neusnul.

„Jediné, co jsem mohla udělat, bylo držet ho,“ napsala. Poznamenala, že syn dnes od rána opět brečí, protože se do hry nemůže přihlásit. „Vzbudila jsem ho kvůli tomu velmi brzy. Doufám, že z toho máte velkou legraci,“ dodala.

Jiná matka na Twitteru zase napsala, že její syn chodí nyní bez duše stejně, jako když mu kdysi pošel jeho pes.

Ne všichni ale Epic Games za odstávku kritizují. Paul Terry ve svém tweetu vyslovil přání, že hra zůstane vypnutá dva týdny, což mu opět umožní strávit nějaký čas se synem, než se jeho potomek opět stáhne do svého herního doupěte. Terry zmínkou dvoutýdenní odstávky narážel na fakt, že jméno hry je hovorovou variantou anglického slova fortnight, což znamená právě čtrnáct dní.

Hra Fortnite byla uvedena na trh v roce 2017. Smyslem hry je přežít díky zabíjení protivníků i stavění úkrytu. Hra rychle získala popularitu, když do ní vývojáři zakomponovali režim Battle Royale. V něm mezi sebou bojují hráči do té doby, dokud v neustále se zmenšujícím světě nezůstane „naživu“ jen jeden poslední.

Hra je v režimu Battle Royale přístupná na všech zařízeních zdarma, hráči si ale mohou dokoupit zajímavější vybavení nebo takzvané emotes, díky kterým jejich postavičky tančí nebo dělají jiná zábavná gesta. Právě tyto nákupy jsou výrazným zdrojem příjmů tvůrců. Podle agentury DPA společnost Epic Games vydělala za minulý rok přes 2,4 miliardy dolarů (56 miliard korun), zejména díky nákupům ve hře.

Anketa

Hrajete hru Fortnite?
Ano
11,1 %
Ne
88,9 %
Celkem hlasovalo 2416 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Doporučované