Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Otčím týral Marečka tak strašným způsobem, že chlapečka zabil: Josef Kuča dostal 16 let

Otčím týral Marečka tak strašným způsobem, že chlapečka zabil: Josef Kuča dostal 16 let
Zdroj: Facebook
+ Dalších 13 fotografií
vražda
Dnes proběhl soud týkající se kauzy utýraného Marečka (†3) z Loun. Ústecký soud poslal chlapečkova otčíma Josefa Kuču na 16 let do vězení. Částečně se ke svým činům přiznal a na konci se rodině omluvil.

Celou republikou mrazivě otřásl případ tříletého Marečka z Loun, který byl umučen svým otčímem Josefem Kučou. Otčím chlapce bil, pálil o něj cigarety, vytrhával mu vlásky a kousal ho různě po celém těle. Chlapečkova matka Simona T. týrání jen přihlížela. Zašlo to tak daleko, že v noci z 15. na 16. února 2019 otčím Marečka tak agresivně zbil, že se chlapeček už neprobudil.

Dnes proběhl soud, při kterém se rozhodovalo, jaký trest postihne viníka Josefa. Ústecký soud rozhodl, že pošle otčíma, který Marečka utýral, do vězení na 16 let. Josef se k činu částečně přiznal. Podle obžaloby používal tyran k bití dlaně i vařečku, sprchoval ho studenou vodou nebo nechával klečet s nataženýma rukama, na které mu pokládal knížky. Josef ale popřel, že by chlapce pálil, ovšem DNA dítěte se našla i na žehličce.

Když měl promluvu, na konci mu z úst vyšla omluva pro rodinu utýraného Marečka. "Nechtěl jsem, aby to tak dopadlo, a moc mě to mrzí," řekl.

Státní zástupce se proti výši trestu na místě odvolal a přeje si přísnější. Josef žil se Simonou a Marečkem od podzimu roku 2018. Chlapečka se mu podařilo umučit za pouhých pár měsíců, které pro to dítě musely být neskutečným peklem. Simoně T., hrozí za přihlížení fyzickému násilí nejvýše pět let vězení. Podle soudkyně by ale měla být použita jiná právní kvalifikace s vyšší trestní sazbou.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy