Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Urnu s popelem Karla Gotta má rodina doma: Kde bude nakonec Mistr pohřben?

Karel Gott
Zdroj: eXtra.cz
+ Dalších 7 fotografií
rozhodnutí
Celý národ, přátele i nejbližší rodina se už naposledy rozloučili s Karlem Gottem. Pro fanoušky zbývá už jen jediná otázka. Kde bude uložena urna s popelem Mistra Gotta?

Nejen rodina a nejbližší přátelé truchlí nad ztrátou velikána Karla Gotta (80). I celá Česká republika je stále v slzách. Mistr Karel Gott odešel do nebe ve věku 80 let. Smutná zpráva o jeho odchodu všechny zasáhla a loučil se s ním celý národ.

Veřejné rozloučení proběhlo v paláci Žofín v Praze, kde truchlilo přes 49 tisíc lidí. V sobotu se pak konala zádušní mše za Karla Gotta v chrámu sv. Víta Tam se se zpěvákem loučili pozvaní hosté, mezi kterými byli přátelé, kolegové a rodina

Poté rodina zamířila do motolského krematoria, kde byly zpěvákovy ostatky zpopelněny Urna s popelem byla předána do rukou Ivany Gottové. Kde ale bude urna uložena? Podle informací Práva se rodina stále oficiálně nerozhodla, kde zpěváka pohřbí. Zatím mají urnu u sebe.

Karel Gott měl poslední rozloučení naplánované dopředu. Proto je zvláštní, že by si nevybral místo, kde chce navěky odpočívat. Nejvíce se spekuluje o vyšehradském Slavíně. Tam odpočívají všechny velké osobnosti naší historie. Nejblíže od Karlova domova je však hřbitov Malvazinky. Tam by měl Karel jistě také velmi důstojný prostor. Další variantou pak zůstává uložení zpěvákových ostatků do rodinné hrobky na hřbitově v Újezdu u Svatého Kříže na Plzeňsku. Kde nakonec bude urna uložena, se snad dozvíme brzy. Jasné ale je, že ať to bude kdekoliv, svíčky tam nikdy nezhasnou.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy