Prasárničky! Na Klause ml. udeřilo: Jde o zločinné uprchlíky. Zásadní info

17.10.2019 7:03

Poslankyně ODS Jana Černochová nenechala nit suchou na svém bývalém kolegovi Václavu Klausovi mladším (Trikolóra) a jeho stranické kolegyni Zuzaně Majerové Zahradníkové. Prý buď ještě stále nepochopili, kdy vlastně začíná legislativní proces, anebo ukazují, že se neštítí žádné „prasárničky a lži“.

Prasárničky! Na Klause ml. udeřilo: Jde o zločinné uprchlíky. Zásadní info
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní představení nové parlamentní strany Trikolora bývalého poslance ODS Václava Klause mladšího

Soudní dvůr EU v tomto roce dospěl k názoru, že neúspěšného žadatele o azyl není možné jen tak vyhostit z členského státu evropského společenství a musí být strpěn. I kdyby šlo třeba o kriminálníka. A česká legislativa by se tomuto verdiktu měla přizpůsobit. Informoval o tom server Česká justice.cz.

Poslanec Václav Klaus mladší (Trikolóra) o tom chtěl na půdě Sněmovny jednat, ale narazil. A pořádně se kvůli tomu rozčílil. Projednávání návrhu poslanci nepodpořili. Členové ANO, ODS či Pirátů se většinou zdrželi. Pro projednání zvedlo ruku např. 16 poslanců hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamry, 7 komunistů, 6 lidovců nebo čtyři poslanci TOP 09.  

Klaus však slibuje, že to nenechá jen tak.

A Jana Černochová se naštvala.

„Buď poslanci Klaus a Majerová Zahradníková zatím nepochopili, KDY začíná v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky tzv. legislativní proces, nebo úmyslně šíří paniku a hysterii podle hesla: ‚Každá neférová prasárnička a lež je nám teď dobrá...‘,“ napsala Černochová na sociální síti Facebook.

Poté se pokusila voličům vysvětlit, jak je to doopravdy.

„Poslanci ODS a dalších stran pouze nepodpořili zařazení bodu na program s pracovním názvem ‚Povídání si se Zuzkou a s Vaškem‘ o návrhu zákona, který ještě ani neprošel meziresortem, a nebyl do Poslanecké sněmovny tedy ještě vůbec předložen! Ale výše jmenovaní géniové už teď moc dobře vědí, co v zákoně cca za půl roku bude, a hlasitě to kritizují,“ nešetřila ostrými slovy Černochová s odkazem na to, že k návrhu zákona se mohou vyjádřit příslušná ministerstva a další instituce, takže jednat už v tuto chvíli o legislativním návrhu, je jen ztrátou času.

„Vypořádání meziresortních připomínek na Ministerstvu vnitra proběhne až v listopadu a budoucí návrh (ten, který se bude opravdu předkládat Poslanecké sněmovně) může do té doby doznat miliardy změn. V Poslanecké sněmovně tedy zatím ŽÁDNÝ návrh neleží a nebylo vůbec o čem hlasovat! Až to jako poslanci dostaneme na stůl, samozřejmě se tím budeme v ODS a v bezpečnostním výboru aktivně zabývat a rozhodně nedovolíme žádné rozvolnění azylového zákona! Šíření fámy, že ODS hlasováním podporuje azylanty-kriminálníky, je od Trikolory obrovská prasárna, které se tady nedopouští ani SPD...,“ udeřila na Klause členka ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…