Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Úplně zdravý Miloš Zeman vzkazuje z nemocnice: Číno, odpusť nám za Prahu

Úplně zdravý Miloš Zeman vzkazuje z nemocnice: Číno, odpusť nám za Prahu
Zdroj: profimedia.cz
rekondice a čína
Prezident Miloš Zeman (75) nastoupil do nemocnice na rekondiční pobyt, i když je podle svého mluvčího Ovčáčka zcela zdravý. Zároveň se omlouvá čínskému prezidentovi Si Ťin-pchingovi. Zeman se kaje za Prahu a prosí, aby projekty česko-čínské spolupráce pokračovaly.

Prezident Miloš Zeman (75) se sice cítí jako pětadvacetiletý panic, ale přesto bude čtyři dny odpočívat v nemocnici, kde ho budou lékaři znovu dostávat do formy před státním svátkem.

Zeman ale v sobě i tak našel dost síly, aby napsal dopis čínským přátelům. Zeman se kaje za Prahu a jednání pražských komunálních politiků. Před pár dny totiž Peking vypověděl smlouvu z Prahou, což by podle Zemana mohlo znamenat mimo jiné konec financování fotbalové Slavie.

"Prezident požádal čínského prezidenta, aby pokračovaly pragmatické projekty česko-čínské spolupráce," uvedl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček

Podle některých politiků je styl dopisu lokajský. "Proč se někteří naši politici musí opakovaně ponižovat před jinými státníky a psát jim devótní dopisy? Takto si já sebevědomou zahraniční politiku rozhodně nepředstavuji," kritizuje prezidenta senátor a Zemanův soupeř Jiří Drahoš.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy