Fotbalisté Slavie fandili Nymburku na zápase basketbalové Ligy mistrů. Role si otočí proti Barceloně

Basketbalisté Nymburka měli při výhře v Lize mistrů nad Bamberkem 91:71 v hledišti pražské haly na Královce speciální hosty. Byli jimi zástupci jediného českého klubu ve fotbalové Lize mistrů, hráči Slavie Praha, kteří dorazili zafandit českým basketbalovým šampionům s několika reprezentanty v sestavě.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Bohačík (vlevo) v zápase Ligy mistrů proti Bamberku

Jaromír Bohačík (vlevo) v zápase Ligy mistrů proti Bamberku | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

„Je super, že se kluci na nás koukli. Ještě jsem je ale nikde neviděl, tak snad čekají někde ve VIP zóně a pokecáme s nimi trochu,“ říká nejlepší střelec utkání Jaromír Bohačík autor 24 bodů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalisty Nymburka podpořili během zápasu Ligy mistrů proti Bambergu fotbalisté Slavie

„Mám rád basketbal, ale úplně ho neumím. Když jsem byl malý, tak jsme ho na vesnici jen chvílemi hráli s klukama, ale čím jsem byl starší, tak tím méně jsem se k tomu dostával,“ přiznává jeden ze třinácti přítomných členů fotbalové Slavie Michal Frydrych, který byl na basketbalu poprvé v životě.

„Bylo to super. Já jsem nevěděl, co od toho čekat, ale kluci je přehráli vyšší rozdílem. Líbilo se mi to a jsem rád, že jsem mohl přijít,“ těší Frydrycha, který basketbalistům Nymburka během zápasu fandil a to třeba i při akcích reprezentanta Jaromíra Bohačíka.

Ten se narodil v Markvartovicích a právě ve vedlejší obci si nedávno slávistický stoper koupil rodinný dům. „Možná se budeme potkávat častěji, když budeme skoro sousedi,“ směje se Michal Frydrych.

Příští středu si s Bohačíkem role prohodí. Basketbaloví reprezentanti z české ligy totiž dorazí do Edenu na fotbalovou Ligu mistrů.

„Musím říct, že nejsem úplně fanouškem fotbalu, ale na Barcelonu se samozřejmě přijedu podívat i já,“ dodává Jaromír Bohačík.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme