Nákup až pod nos. Americký obr Walmart začíná doručovat potraviny zákazníkům přímo do lednice

Nela VítováNela Vítová

walmart-inhome-fridge1-min

Foto: Walmart

Walmart spouští doručování potravin přímo do lednic zákazníků

0Zobrazit komentáře

Nakupování online v posledních letech otřásá celým světem, a proto další a další firmy neustále přichází s novými nápady, jak své služby ještě vylepšit. Pokud patříte mezi skupinu lidí, kteří už nyní do běžného supermarketu prakticky nevkročí a potraviny nenakupujete jinak než online, možná vás někdy napadlo, že dalším praktickým vylepšením by bylo, kdybyste nemuseli ani čekat na kurýra a přebírat tašky.

Právě nad tím se zamyslel americký gigant Walmart, který tak možná zahájí nový trend v oblasti donášky potravin. Obří řetězec obchodních domů, kterých má po celém světě téměř 12 tisíc, nově spouští službu s názvem InHome Delivery, díky které vám nákup z internetu kurýr doručí přímo do lednice nebo mrazáku bez vaší přítomnosti v domě.

Walmart plánovaný krok oznámil již letos v červnu, nyní ale službu spouští pro více než milion zákazníků ve třech vybraných amerických městech.

walmart-inhome-fridge3-min

Foto: Walmart

Doručovatelé mohou díky přenosné kameře vstoupit do domu a zboží umístit do lednice

Konkrétně se jedná o města Kansas City, Pittsburgh a Vero Beach na Floridě, kde kurýři doručí nákup přímo domu a zboží vybalí do lednice. Díky přenosné kameře, kterou budou mít všichni zaměstnanci Walmartu neustále u sebe, bude zákazník moci na celý průběh dohlížet.

Za pohodlí se platí

Služba bezesporu zní, zejména pro časově vytížené jedince, velmi pohodlně, avšak nepřekvapí, že je třeba si za ni připlatit. Ještě předtím, než si zákazník bude moci poprvé nákup objednat, musí zaplatit jednorázový poplatek ve výši 50 dolarů (téměř 1 200 korun).

Ten pokryje náklady na instalaci chytrého zámku do vchodových dveří nebo technologii Nortek pro garážová vrata, díky které se poslíček dostane dovnitř. Zámek bude přitom propojen s mobilní aplikací, kde může zákazník celý proces sledovat.

walmart-inhome-fridge2-min

Foto: Walmart

Uživatel může průběh donášky sledovat živě na kameře

Poté už může zájemce využít zkušební měsíc zdarma, a pokud mu služba bude vyhovovat, objednat si měsíční předplatné ve výši 20 dolarů (470 korun). Aby však mohl zákazník služby využít, musí objednat zboží v minimální hodnotě 30 dolarů (700 korun), jinak zatím nemá na tento způsob doručení nárok.

Do domu výhradně zaměstnanci Walmartu

Americký obchodní řetězec zatím ještě nezveřejnil plány pro expanzi do dalších amerických měst. Službu chce nejprve otestovat u vybraných zákazníků a teprve poté, na základě jejich zpětné vazby, ji zpřístupnit pro další uživatele.

Ve Walmartu si jsou vědomi, že spoustě zákazníkům může být pocit přítomnosti cizího člověka v jejich domě nepříjemný. Právě proto firma zdůrazňuje, že doručovateli zboží budou výhradně zaměstnanci společnosti, nikoliv lidé zaměstnaní třetí stranou.

walmart-inhome-fridge4-min

Foto: Walmart

Doručovatelé zboží budou zaměstnanci Walmartu, kteří ve firmě pracují alespoň jeden rok

Poslíčci by kromě toho by měli projít školením, kde se naučí organizovat potraviny uvnitř lednice i způsob, jakým vstoupit do domu s dostatečným respektem, podobně jako by přišli na návštěvu k rodinným příslušníkům či ke svým přátelům. Jednou z podmínek bude také nutnost ve firmě pracovat minimálně jeden rok.

Walmart však rozhodně není prvním, kdo s podobným konceptem přišel. Nápad na donášku přímo do domu představil již před nějakou dobou Amazon, který od roku 2017 nabízí doručení přímo do garáže zákazníka i do kufru jeho auta. Ještě podobněji však funguje donášková služba britského supermarketu Waitrose, jehož poslíčci také donesou a rozbalí objednávku uvnitř domu zákazníka. Zmíněného doručování do kufru auta u nás připravují také Škodovka, Alza a Rohlík.

walmart-inhome-fridge5-min

Foto: Walmart

Služba InHome Delivery bude dostupná ve třech amerických městech od letošního podzimu

Diskuze (0)

Novinka

Anonym