Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Andreino zmiznutie si zrejme objednal jej exmanžel: FOTO Jeden z potenciálnych únoscov sa postavil pred súd

Andrea Vlčeková Zobraziť galériu (5)
Andrea Vlčeková (Zdroj: reprofoto tv markíza)

BRATISLAVA - Vo štvrtok sa jeden z potenciálnych únoscov 35-ročnej matky Andrey Vlčekovej postavil pred sudcu. Ženino zmiznutie si podľa polície objednal jej exmanžel Miroslav Vlček z pomsty, pretože vypovedala proti nemu ako svedok v jeho nekalej ekonomickej trestnej činnosti. Muž si momentálne odpykáva 12-ročný trest odňatia slobody.

Andrea Vlčeková je nezvestná už tri roky. Dosiaľ po nej niet ani stopy. Vo štvrtok (17.10.) sa jej prípadom zaoberal súd, o čom informovala televízia JOJ. „Momentálne sa koná hlavné pojednávanie vo veci únosu Andrey Vlčekovej na okresnom súde v Trnave. Pôvodne sa mali pred súd postaviť dvaja svedkovia, ale nakoniec vypovedal len jeden svedok (M. D.), ktorý mal na objednávku ženu uniesť,“ píše televízia na svojom webe Noviny.sk.

Dnešné hlavné pojednávanie na Okresnom súde v Trnave trvalo tri hodiny. Obžalovaný Vojtech Ollé znova žiadal, aby sa pojednávalo v jeho neprítomnosti. Svedok Ladislav Beréni ho pozná už desať rokov. Pred dvomi rokmi vraj Ollému a Vlčekovi robil vodiča. Spoločne mu vraj ukázali škôlku, z ktorej Andreu uniesli k hangáru vo Veľkých RIpňanoch, kde o nej končí stopa. Svedok tiež hovorí, že na vlastné oči videl, ako expodnikateľ dáva Ollému v obálke 5-tisíc eur, údajne na rekonštrukciu bytu. Po 2 týždňoch od neho mal dostať tieto peniaze opäť.

Vojtech Ollé svedka po čase navštívil. Podľa jeho slov sa priznal, že Vlček mu prikázal uniesť Andreu kvôli tomu, že mu do väzenia poslala rozvodové papiere, zakázala sa mu stýkať s deťmi a rozpredala jeho majetok, informovala televízia JOJ.

Auto, v ktorom Andreu uniesli, mali zlikvidovať v Budapešti. Druhý svedok Lévai mal zariadiť, aby bezpečnostné kamery na ulici neboli funkčné. Korunný svedok hovorí, že stále viezol len Vojtecha a o Mladenovi Despotovskom a o Jozefovi Pétrovi počul len z rozprávania.

Na snímke stále nezvestná Andrea Vlčeková.
Zobraziť galériu (5)
Na snímke stále nezvestná Andrea Vlčeková.  (Zdroj: FB/A.D.)


Súvisiaci článok: Dva roky od zmiznutia mladej mamičky Andrey: Polícia stále pátra, exkriminalista má jasný názor


Od začiatku bol podozrivý jej exmanžel Miroslav Vlček, ktorý si za múrmi väznice odpykáva 12-ročný trest. Polícia navrhla obžalovať aj troch ďalších mužov, ktorí mali Vlčekovú uniesť. „25. apríla vyšetrovateľ národnej protizločineckej jednotky NAKA skončil vyšetrovanie návrhom na podanie obžaloby voči organizovanej skupine troch osôb (V. O., M. D., J. P.) pre obzvlášť závažný zločin pozbavenie osobnej slobody,“ informovala polícia. Obžalovaným hrozí v prípade dokázania viny 10 až 15 rokov za mrežami.

Na snímke Miroslav Vlček, ktorý si odpykáva 12-ročný trest odňatia slobody.
Zobraziť galériu (5)
Na snímke Miroslav Vlček, ktorý si odpykáva 12-ročný trest odňatia slobody.  (Zdroj: reprofoto tv markíza)

Za ženinim únosom stoja traja nebezpeční muži

Traja muži majú podľa registra trestov bohatú kriminálnu minulosť a boli dokonca niekoľkokrát odsúdený. Vojtech Ollé, Jozef Péter a Mladen Despotovski. Ollé sa mal zdržiavať prevažne v Dunajskej Strede a vo februári tohto roka na neho vydali európsky zatýkací rozkaz pre pozbavenie osobnej slobody Andrey Vlčekovej. Aktuálne je za mrežami v Rakúsku, súdia ho tam za krádež a jeho trestný register je dlhý. Práve on sa mal s Miroslavom Vlčekom spoznať za mrežami.

Trojica mužov, ktorí mali uniesť Andreu Vlčekovú na objednávku jej manžela.
Zobraziť galériu (5)
Trojica mužov, ktorí mali uniesť Andreu Vlčekovú na objednávku jej manžela.  (Zdroj: reprofoto tv markíza)

Andreu uniesli spred škôlky v zime 2016

Andreu uniesli spred škôlky na Ulici R. Dilonga v Hlohovci 13. decembra 2016 po tom, ako do materskej školy odviedla syna. Na záznamoch z kamery dokonca vidieť auto, v ktorom ju mali únoscovia prevážať. Andreino zmiznutie si podľa polície objednal jej exmanžel Miroslav Vlček z pomsty, pretože vypovedala proti nemu ako svedok v jeho nekalej ekonomickej trestnej činnosti. Pár dní po ženinom únose policajti vykonali rozsiahlu policajnú akciu v meste Hlohovec a na území západného a stredného Slovenska. Zadržali pri nej Miroslava Vlčeka.

Viac o téme: ÚnosAndrea VlčekováMiroslav VlčekObjednávka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu