Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Paris St. Germain hrají v Bruggách už o postup do osmifinále Ligy mistrů

Liga mistrů může už dnes znát prvního osmifinalistu. Fotbalisté Paris St. Germain k tomu ale musejí ve třetím kole skupiny A zvítězit v Bruggách a Galatasaray v Istanbulu remizovat s Realem Madrid. PSG by tak mělo devět bodů a jisté jaro v play-off. Sestřih zápasů můžete sledovat od 23 hodin na ČT sport.

Kylian Mbappé slaví gól PSG
zdroj: REUTERS autor: Jason Cairnduff

Pařížský velkoklub v úvodním zápase doma porazil 3:0 Real, pak v Turecku zvítězil 1:0 nad Galatasarayem. Když svěřenci Thomase Tuchela zdolají také Bruggy, tak by i v případě bodové rovnosti tří týmů na konci skupiny v minitabulce obsadili nejhůř druhé místo.

"Čeká nás výborný tým. Mají excelentního trenéra i kádr a velké ambice. Viděli jsme, že mohli proti Realu dát gól na 3:0 a bylo by po zápase, ale i remíza 2:2 je fantastický výsledek," uvedl obránce pařížského týmu Thomas Meunier, jenž v minulosti hrával za Bruggy.

Třináctinásobný vítěz soutěže Real má po dvou zápasech jen jediný bod. Madridský tým navíc v sobotu senzačně prohrál na stadionu nováčka španělské ligy Mallorcy 0:1. "Bílý balet" ale může povzbudit, že při poslední návštěvě Istanbulu ve skupině LM v roce 2013 deklasoval Galatasaray 6:1.

Bayern Mnichov, který v minulém kole v Londýně rozdrtil Tottenham 7:2, nastoupí na stadionu Olympiakosu Pireus. Řecký přemožitel Plzně z kvalifikace zatím s bavorským gigantem prohrál všechny čtyři předchozí pohárové zápasy.

"Jedeme do Pirea zvítězit, byl by to velký krok k postupu do osmifinále. Už jsem jednou v Pireu hrál s Dortmundem. Atmosféra na stadionu je hodně bouřlivá. Musíme být pozorní od první minuty a vstoupit do zápasu správnou nohou, jinak to tam bude těžké," upozornil záložník Bayernu Ivan Perišič.

Tottenham si chce po rekordním debaklu v dalším domácím zápase skupiny B proti Crvené zvezdě Bělehrad částečně napravit renomé. Anglický finalista minulého ročníku LM se však trápí a vyhrál jediný z posledních sedmi soutěžních duelů.

Manchester City doma vyzve italského nováčka soutěže Bergamo. Zatímco svěřenci Pepa Guardioly ve skupině C dvakrát naplno bodovali s čistým kontem, Atalanta dvakrát prohrála. "Citizens" doma v LM drží pětizápasovou vítěznou sérii, při které dali 21 gólů.

Juventus se ve skupině D utká v Turíně s Lokomotivem Moskva, který už v minulosti dvakrát porazil, aniž by sám dostal jediný gól. "Stará dáma" v tomto ročníku ještě neprohrála a posledních šest soutěžních utkání vyhrála.

Atlético Madrid čeká Leverkusen a španělský celek může ještě prodloužit sérii jedenácti pohárových zápasů na svém stadionu bez porážky.

Úterní program Ligy mistrů:

Skupina A:

21:00: Club Bruggy - Paris St. Germain

21:00: Galatasaray Istanbul - Real Madrid

Skupina B:

21:00: Olympiakos Pireus - Bayern Mnichov

21:00: Tottenham Hotspur - Crvena zvezda Bělehrad

Skupina C:

18:55: Šachtar Doněck - Dinamo Záhřeb

21:00: Manchester City - Atalanta Bergamo

Skupina D:

18:55: Atlético Madrid - Bayer Leverkusen

21:00: Juventus Turín - Lokomotiv Moskva

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články