Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Důchod po zesnulém Karlu Gottovi (†80): Na co má nárok vdova Ivana s dcerami

Karel Gott s dcerami a manželkou
Zdroj: Profimedia.cz
+ Dalších 9 fotografií
suma
Sotva se vdova Ivana Gottová (43) navždy rozloučila se svým manželem Karlem (†80), už musí řešit úřední záležitosti. Ona i dcerky mají na důchod po zesnulém manželovi a tatínkovi nárok. Podle zdroje deníku Aha! víme, na kolik by si pozůstalí po Karlu Gottovi přišli. Proti hodnotě majetku, který za svůj život nashromáždil, je to však částka zanedbatelná.

Karel Gott měl podle Aha! pobírat před smrtí důchod ve výši 34 550 Kč. Ten posledních patnáct let, kdy na něj získal nárok, pravidelně odesílal na charitu. Důchod přišel Karlu Gottovi naposledy v září. Vdova Ivana (43) má po jeho smrti nárok na vdovský důchod, jehož výše je podle Aha! 18 910 Kč.

Také obě dcery Charlotte (13) a Nelly (11) mají nárok na sirotčí důchod. Ten činí 15 782 Kč. Když se tyto sumy sečtou, dojdeme k částce kolem padesáti tisíc korun, na kterou by si Ivana s dětmi měsíčně mohla přijít, kdyby si o důchody zažádala.

U jednotlivých částek se jedná až o dvojnásobek toho, co pobírá běžný občan České republiky. Jelikož i důchod zpěváka byl výrazně vyšší než průměrný starobní důchod v Česku, Ivana a její dcery by braly více než dvojnásobek českého průměru.

Otázkou je, jestli tak Ivana učiní a o důchod zažádá. Možná bude pokračovat v systému svého zesnulého chotě a státní příspěvky bude odesílat na charitu. Hodnota majetku, který Gott za svoji kariéru nashromáždil, se pohybuje kolem 900 milionů korun.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy