Slavia opět udivovala. Na Barcelonu však doma nestačila, prohrála s ní 1:2

Tuzemské fotbalové fanoušky, a možná, že nejen je, nadchla pražská Slavia svým výkonem už proti Interu Milán (1:1) a Borussii Dortmund (0:2), ovšem ani v jednom případě sešívaní nedosáhli ke třem bodům za vítězství. Nyní proti svěřencům kouče Jindřicha Trpišovského stál před domácím publikem jeden z nejslavnějších evropských fotbalových velkoklubů a to FC Barcelona. I proti tomuto katalánskému klubu v čele s Lionelem Messim podal český úřadující mistr úctyhodný výkon, dokonce v duelu dokázal zásluhou Jana Bořila vyrovnat na 1:1 a mít několik příležitostí k tomu, aby dala Slavia více než tu jednu branku. Nakonec kvůli chybě Petera Olayinky prohrála 1:2 a po třech kolech se tak v základní skupině F musí spokojit s průběžným posledním místem a pouhým jedním bodem na kontě.

Slávisté před utkáníms Barcelonou mluvili o tom, že rozhodně nebudou mít žádný přehnaný respekt vůči tomuto slavnému soupeři a že se budou chtít poprat o výsledek přinášející možná i nějaké body. Úvod zápasu vššak vůbec podle slávistických představ nevyšel. Pražané totiž prohrávali už po třech minutách hry poté, co nejprve Ševčík ztratil balón, o což se postaral Messi a byl to pak právě Messi, kdo celý následný barcelonský protiútok úspěšně zakončil, 0:1.

Byla to hodně studená sprcha pro Slávisty a trvalo tak nějakou dobu, než se dostali do zápasu, tak jak chtěli. Opět byl zase ve hře Slavie vidět pohyb a důraz, přičemž k tomu všemu přidali i kombinační fotbal. Slávistická chytrost a nápaditost byla vidět tedy i proti Barceloně, proti které si tak díky tomu vytvořila nejednu obrovskou gólovou příležitost. V první z nich se ocitl Zelený, který však z prostoru kolem penaltového puntíku trefil pouze nohy do protipohybu skákajícího gólmana Ter Stegena. Proti německému brankáři pak neuspěl se svým zakončením ani Masopust, Olyiankovou pumelici ze středfní vzdálenosti pak měl co dělat,aby ji nakonec konečky prstů vyrazil nad břevno.

Aktivita sešívaných byla znát především ve statistikách po prvním poločase. V nich Pražané vedli nejen na střely na bránu 10:6, ale i na střely mířící mezi tři tyče 6:4. Až po návratu ze šaten ale přišla pro Trpišovského partu za její zvyšující se aktivitu kýžená odměna. Ve 49. minutě se po Stanciuově pasu a následném Masopustově přiklepnutí k míči dostal Bořil a ten, i když tísněn dvěma bránícími hráči, nakonec bodlem skóroval a za výbuchu radosti v Edenu tak mohl oslavovat vyrovnání na 1:1.

Ve slávistických myslích tak tedy zase mhla ožít naděje nejen  třeba na bod za remízu, ale i na nějaký daleko lepší výsledek, jenže tato naděje zase pohasla o sedm minut později. Po standardce Barcelony se totiž Suárez Messim rozehraný baln snažil dostat před brankáře Koláře, ovšem při té příležitosti trefil Olayinku, od nějž se nakonec nešťastně kulatý nesmysl odrazil do slávistické sítě, 1:2.

Na rozdíl od prvního inkasovaného gólu, ale bylo tentokrát na sešívaných vidět, jak hodně jsou z této trefy opařeni. Navíc v dalších minutách mohli hned několikrát inkasovat, ale ani Messi, ani Suárez ve svých dvou šancích neuspěli. A tak tedy museli na výpomoc svých spoluhráčů přijít na hřiště jak Van Buren, tak i Hušbauer. A především díky nim se mohli Slávisté nadechnout k závěrečnému náporu.

Opravdu to byli Slávisté útočící na svou oblíbenou Tribunu Sever, která je hnala, kteří ovládli poslední minuty zápasu a všemi možnými způsoby se snažila dostat se k takovému zakončení, které by znamenalo vyrovnání. Při zté příležitosti ocenili všichni přihlížející třeba famózní kličku Davida Hovorky proti samotnému Lionelu Messimu. Ten mohl v 89. minutě výhru Katalánců zpečetit, ovšem jeho střelu k pravé tyči po brejku skvěle zneškodnil gólman Kolář.

Ani hlavičkující Olayinka, ani pak zakončující Hušbauer vyrovnávací branku nezaznamenali a tak tedy i přes opět bojovný výkon odcházeli domácí hrdinové ze hřiště bez bodu.

Konečný výsledek:

Slavia Praha - FC Barcelona 1:2Branky: 50. Bořil - 3. Messi, 57. Olayinka (vl.)

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.
Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Liga mistrů nabídne duel Bayernu s Manchesterem United či PSG s Dortmundem a AC Milán

Fotbaloví fanoušci se mohou začít těšit na čím dál delší, ale především parádní podzimní večery. Ve čtvrtek v Monaku byla totiž rozlosována skupinová fáze nejprestižnější evropské soutěže nesoucí název Liga mistrů. V rámci ní dojde na několik velikých soubojů. Třeba do skupiny A byly k sobě vylosováni giganti Bayern Mnichov a Manchester United, se kterými si zahraje také přemožitel pražské Sparty z 3. předkola FC Kodaň, a třeba skupina F platí za skupinu smrti, když jsou v ní týmy Paris Saint Germain, Dortmundu, AC Milán a Newcastlu.

Více souvisejících

Liga mistrů sk slavia praha Fotbal

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 27 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

Zdroj: David Holub

Další zprávy