Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Po Karlu Gottovi se může pojmenovat most nebo stanice metra D: Kdo má konečné slovo?

Karel Gott
Zdroj: Profimedia.cz
+ Dalších 5 fotografií
Karel Gott
Lidé stále truchlí nad ztrátou Karla Gotta (†80). Otázkou však zůstává, co by se po české legendě mělo pojmenovat. V úvahu je ulice, most, obřadní síň, ale i stanice metra. Někteří dokonce navrhovali přejmenování Letiště Václava Havla. Kdo o tom ale nakonec rozhodne?

Smutná zpráva o smrti Mistra Karla Gotta zasáhla celou Českou republiku. Řada truchlících by si přála, aby se po Mistrovi něco pojmenovalo. Ve středu se kvůli návrhům sešla místopisná komise Rady hlavního města.

Návrhů, co by se po zesnulé legendě mohlo pojmenovat, je nespočet. Může to být ulice, most nebo třeba obřadní síň. Také je v úvahu základní škola nebo náměstí na pražském Smíchově. Někteří dokonce navrhovali přejmenovat Letiště Václava Havla. Do budoucna se i zvažuje pojmenovat po zesnulé legendě stanici metra D.

Nejpravděpodobnější variantou je ale most, který vede z Masarykova nábřeží na Slovanský ostrov. Doposud není pojmenovaný, a navíc se na Slovanském ostrově nachází Palác Žofín, kde se veřejnost mohla s legendou rozloučit

O všem ale nakonec rozhodne Gottova rodina. Ta má hlavní slovo. Vybrané návrhy předloží místopisná komise rodině a následně Radě hlavního města.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy