Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe Nighthawk Bespoke: Nové foto a info

Michal Fokt
Diskuze (2)
Rolls-Royce má další limitku - kabriolet Phantom dostal od firemní individualizační divize Bespoke velmi specifickou úpravu, která se vyznačuje maximálním použitím karbonu v interiéru.

Nejluxusnější automobilová značka světa si v poslední době libuje ve vytváření sérií, limitovaných velmi malým počtem vyrobených exemplářů. Není to tak dávno, co se představila edice Maharaja, následovaná kolekcí Suhaj a nyní je tu další kreace divize Bespoke, která se tentokrát pro změnu zaměřila zase na kabriolet Phantom Drophead Coupe.

Jmenuje se Nighthawk a jak se dá očekávat, točí se kolem černé. Každý z devíti vyrobených kusů, určených pro severoamerický trh, je lakován barvou Diamond Black Metallic s výjimku kapoty, která na sobě má matnou verzi tohoto odstínu. Kolem čelního skla pak je materiál RAM (Radar Absorbent Material), jenž má být inspirován radarům "neviditelnými" letouny stealth.

Nejvíce se však Phantom Drophead Coupe Nighthawk od ostatních kabrioletů značky liší interiérem. Ten je doslova přecpaný uhlíkovým kompozitem - je z něj téměř celá palubní deska, přístroje v kapličce, volant, madla dveří i misky jejich vnitřních klik a kdoví, jo všechno ještě. A co není karbonové, je očalouněno černou kůží nebo červenou usní Hotspur Red. Jenže výsledkem je, že auto s oranžovými ručičkami přístrojů v kapličce působí spíše dojmem okruhového speciálu, než jako superluxusní kabriolet a je otázkou, jak moc to zákazníky nadchne. Ovšem vzhledem k počtu vyrobených kusů se Rolls-Royce nemusí určitě o odbyt obávat.

Michal Fokt
Diskuze (2)
8. 2. 2015 18:12
Smutné
Někdy si říkám, že RR by měl některé své zákazníky chránit před jejich vlastním vkusem. No ale co naděláš, za peníze v Praze dům.
Avatar - Atlis
31. 1. 2015 00:10
Bespoke...
To nie je divízia, ale individualizačný program...