Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

SOUHRN 14. KOLA: Slavia ovládla šlágr v Plzni. Sparta si zastřílela a prokletí Boleslavi trvá

Rozdíl mezi prvním a druhým týmem nejvyšší soutěže se po 14. kole zvýšil na 9 bodů. Může za to vzájemná bitva, v níž si lépe počínal lídr ze Slavie, který udolal Plzeň na jejím hřišti 1:0. Sešívaní se vzdálili i třetí Mladé Boleslavi, jež potvrdila liberecké prokletí. Domácí formu ukázala Sparta při další výhře 4:0, tentokrát nad Bohemians 1905. Stejným výsledkem zdolalo Slovácko Opavu a Jablonec Teplice. Jen o branku méně daly České Budějovice proti Karviné.

Fotbalisté Slavie se radují z gólu v Plzni
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Viktoria Plzeň - Slavia Praha 0:1

Od roku 2014 platilo, že kdo ve vzájemném duelu hraje doma, zvítězí. Tato série ale skončila. Fotbalisté Slavie porazili ve šlágru Plzeň 1:0 a na čele mají právě před Viktorií náskok už devíti bodů. Jediný gól utkání vstřelil v závěru první půle Josef Hušbauer.

Sparta Praha - Bohemians 1905 4:0

Už podruhé v řadě fotbalisté Sparty doma nasázeli čtyři branky. Po Karviné stejný příděl dostali také hráči Bohemians 1905, když padli 0:4. Za Pražany se prosadili Libor Kozák, Guelor Kanga, Martin Hašek a Semih Kaya.

České Budějovice - Karviná 3:0

Potřetí v řadě vyhráli a potřetí nasázeli tři góly. Fotbalisté Českých Budějovic začínají utíkat spodním příčkám tabulky, když po výhře 3:0 ve 14. kole první ligy nad Karvinou už jsou jedenáctí. Slezané naopak potřetí nedali prohráli bez jediné vstřelené branky a zůstávají čtrnáctí.

Mladá Boleslav - Slovan Liberec 1:3

Stoprocentní bilance Mladé Boleslavi před vlastními příznivci je minulostí. Fotbalisté z města automobilů prohráli s Libercem 1:3 a nevyužili možnost přiblížit se druhé Plzni na rozdíl bodu. Osmý Slovan, který vyhrál na stadionu středočeského soupeře potřetí za sebou, táhl autor dvou branek Petar Musa.

Baník Ostrava - Sigma Olomouc 2:2

Domácí vítězná série fotbalistů Baníku se po pěti triumfech v řadě zastavila. Ostravané sice v zápase se Sigmou dvakrát vedli, ale Olomouc dokázala v závěru vyrovnat na konečných 2:2. Za Slezany se dvakrát prosadil Dame Diop, za hosty Václav Jemelka. Baníkovci tak podruhé za sebou nevyhráli, svěřenci Radoslava Látala na tři body čekají už zápasů pět.

Příbram - Zlín 0:0

Oba se herně i výsledkově trápí a potvrdilo se to také ve vzájemném střetnutí. Fotbalisté Příbrami na domácím hřišti remizovali se Zlínem 0:0. Středočeši za celé utkání netrefili branku a na tři body čekají už sedm zápasů. Ševce zatím nepozvedl ani nový kouč Jan Kameník a nevyhráli počtvrté v řadě. 

Slovácko - Opava 4:0

Potvrdili, že do první šestky tabulky patří, a to jednoznačně. Fotbalisté Slovácka jasně porazili Opavu 4:0. O vítězství rozhodli domácí především ve druhém poločase, v němž nasázeli tři branky. Prosadili se oba útočníci Ondřej Šašinka a Tomáš Zajíc, dále pak bek Patrik Šimko a Jan Kalabiška. Slezané stále zaujímají poslední příčku. 

Jablonec - Teplice 4:0

Osmou výhru v sezoně si připsali fotbalisté Jablonce. Po porážce s pražskou Slavií a remíze v Liberci deklasovali před vlastními příznivci Teplice 4:1. Dvěma brankami se blýskli stoper Tomáš Břečka a kanonýr Martin Doležal, konečné skóre stanovil hostující Jan Shejbal. Svěřenci Petra Rady proto poskočili před Ostravu na čtvrté místo, Teplice jsou v neúplné tabulce osmé.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání Jablonec–Teplice

Hlavní zprávy

Nejčtenější články