Odejde brzy exslávista Král z Ruska? Zájem o něj mají kluby Premier League

Teprve nedávno český fotbalový talent Alex Král vyměnil dres pražské Slavie za ten Spartaku Moskva a to za cca. dvanáct milionů eur Nyní se o něm hovoří v souvislosti se zájmem o jeho osobu ze strany hned tří klubů hrající anglickou Premier League. Mezi nimi se nachází i Everton. „O zájmu z Premier League víme, Alexe už sledují delší dobu," potvrdil tuto informaci Karol Kisel, bývalý fotbalista a v současnosti vlastník společnosti K2K Sports, jež Alexe Krále zastupuje.

Především svými výkony v pražské Slavii, díky kterým Pražané mohli v předešlé sezóně postupovat v Evropské lize až do čtvrtfinále, zaujal Alex Král hned několik zahraničních zájemců a proto tak nakonec nebylo překvapením, že během letní pauzy skutečně změnil adresu. Přestoupil za rekordní sumu do Ruska, konkrétně do Spartaku Moskva, ovšem ani po odchodu z Prahy zájem neustává. Pomohl k tomu i jeho výkon v reprezentaci v nedávné m zápase proti Anglii.

„O zájmu z Premier League víme, Alexe už sledují delší dobu. V tuhle chvíli ale přestup neřešíme. Do budoucna to ale určitě možnost je. Alex se nyní navíc soustředí na adaptaci ve Spartaku a na závěr kvalifikace o mistrovství Evropy. To jsou teď priority," řekl Karol Kisel pro server Sport.cz.

Podle zákulisních informací během nedělního zápasu Spartaku Moskva v rámci 14. kola ruské nejvyšší soutěže sledovali Krále přímo na stadionu hned tři zástupci anglické Premier League. Dlouhodobě pak Královo počínání sleduje již zmiňovaný Everton.

Připomeňme, že Král doposud během svého ruského angažmá nastoupil za moskevský klub do pěti zápasů, v neděli byl u výhry Spartku nad Lokomotivem Moskva 3:0. Spartak pak v současnosti okupuje sedmé místo ligové tabulky.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Odejde František Straka ze Slovenska do Afriky? O jeho služby má prý zájem Gambie

V současnosti je bývalý kouč Sparty, Slavie i české fotbalové reprezentace František Straka zaneprázdněn svou další záchranářskou misí na Slovensku, kde tentokrát vede Michalovce a počíná si tam poměrně úspěšně. Mohlo by se však stát, že navzdory záchraně tohoto slovenského klubu ve slovenské první lize by Straka nemusel v tomto angažmá pokračovat v další sezóně. Zajímá se totiž o něj fotbalová reprezentace Gambie, kde před nedávnem skončil belgický stratég Sainflet.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Fotbalová Plzeň se ve Florencii se nezmohla na zakončení, v odvetě s Fiorentinou prohrála po prodloužení

Po úvodním zápase na hřišti Plzně, kdy duel s Fiorentinou skončil bezbrankovou remízou, se oba týmy v rámci čtvrtfinále Evropské konferenční ligy utkaly znovu po týdnu ve čtvrteční odvetě ve Florencii. Ani tentokrát se svěřenci kouče Miroslava Koubka nedokázali gólově prosadit. Během odvety se nedostali ani k jedné pořádné střelecké příležitosti, proto doufali, že jejich vzdor vydrží až do konce prodloužení a penaltovému rozstřelu. K němu nakonec nedošlo, neboť v prodloužení Západočeši hned dvakrát inkasovali. Od 67. minuty navíc hráli bez vyloučeného Cadua.

Více souvisejících

Fotbal

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 40 minutami

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Dominik Feri

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

včera

včera

Válka v Pásmu Gazy má už 34 tisíc mrtvých. Úřady nacházejí stovky těl u nemocnic

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy