Hlavní obsah

Zemřela herečka Jana Drbohlavová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve věku 78 let zemřela v noci na pondělí herečka a dabérka Jana Drbohlavová. Serveru Blesk.cz to potvrdil její bývalý manžel Ladislav Županič.

Foto: René Volfík, ČTK

Jana Drbohlavová na archivním snímku

Článek

Drbohlavová je známá kupříkladu jako učitelka z filmové pohádky Dívka na koštěti. Zahrála si také v Arabele, v seriálu My všichni školou povinní nebo v Hříšných lidech města pražského.

V dabingu propůjčila hlas třeba indiánské dívce Nšo-či ve Vinnetouovi nebo profesorce McGonagallové v Harrym Potterovi. Namluvila i několik televizních večerníčků, třeba Vepříka a kůzle. Účinkovala často v rozhlase.

Drbohlavová se narodila 22. listopadu 1940 v Praze. Absolvovala DAMU a už za studií hostovala v Národním divadle. V roce 1963 nastoupila do Městských divadel pražských, kde se v průběhu několika desetiletí uplatnila v řadě různých žánrů, například ve hrách Hlava XXII, Malované na skle či Prolhaná Ketty.

Herečka podle Blesku zemřela v Nemocnici pod Petřínem, kam byla převezena zřejmě z domu s pečovatelskou službou, kde pobývala před tím. Podle Županiče jí postupně přestalo sloužit zdraví. Kromě mrtvice přišly i další problémy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám