Hlavní obsah

Fiat Chrysler a PSA jednají o fúzi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán

Italsko-americký výrobce automobilů Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a francouzská automobilka PSA Group, která vlastní značky Peugeot a Citroën, jednají o fúzi. Informoval o tom list Financial Times s odvoláním na obeznámené zdroje. O možném sloučení má ve středu jednat dozorčí rada PSA, uvedl další zdroj. Dvojice automobilek a francouzská vláda věc nekomentovaly.

Foto: Rebecca Cook, Reuters

Logo automobilky Fiat Chrysler.

Článek

Investoři už několik let spekulují, že Fiat Chrysler hledá partnera. Dlouholetý šéf FCA Sergio Marchionne, který zemřel loni v létě, volal celé roky kvůli nástupu nových technologií a nasycenosti svých trhů s osobními automobily po konsolidaci automobilového průmyslu.

Fiat spojený s Chryslerem úspěšně debutoval na burze

Ekonomika

V roce 2015 FCA nevyšel pokus o spojení s americkým konkurentem General Motors. Fiat Chrysler jednal tento rok o fúzi s francouzskou automobilkou Renault, ale z dohody sešlo.

Automobilka Fiat Chrysler odstoupila od fúze s Renaultem

Ekonomika

Pokud Fiat Chrysler a PSA překonají politické i finanční překážky a spojí se, nový podnik stále bude čelit zásadním výzvám. Globálním výrobcům automobilů hrozí zpomalení celosvětové poptávky, které se časově shoduje se zásadními technologickými změnami, připomněla agentura Reuters.

Generální ředitel PSA Carlos Tavares velkým automobilkám s působností po celém světě předpověděl „deset let chaosu”- regulační orgány po výrobcích vozů žádají kvůli dopadu emisí na klimatické změny přechod na elektrické vozy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám