Na rozdíl od vyrovnaných zápasů s Naomi Ósakaovou a Bencicovou dnes Kvitová neuhrála ani set. V první sadě neproměnila ani jeden ze čtyř brejkbolů a sama naopak podání v pátém gamu ztratila.

Druhá sada byla ještě jednoznačnější. Devětadvacetiletá Češka kupila chyby a rychle prohrávala 0:4. Pak sice zkorigovala stav, ale na returnu žádnou šanci nedostala a podlehla vítězce Roland Garros Bartyové potřetí za sebou.

Petra Kvitová
Prohry na úvod. České tenistky se ale ještě nevzdávají

Vítězka Turnaje mistryň z Istanbulu 2011 Kvitová tak zopakovala neslavný výsledek z loňského vyvrcholení sezony v Singapuru, kde rovněž ve skupině třikrát prohrála. V součtu s finálovou porážkou v roce 2015 v Singapuru ztratila na Masters sedmý zápas v řadě.

Z českých hráček tak má šanci na semifinále dvouhry jen Karolína Plíšková, která se v pátek utká o postup s Rumunkou Simonou Halepovou. V semifinále čtyřhry je Barbora Strýcová s tchajwanskou parťačkou Sie Šu-wej.

Siniaková s Krejčíkovou do semifinále Turnaje mistryň neprošly

Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou prohrály přímý souboj o postup do semifinále čtyřhry na Turnaji mistryň v Šen-čenu. Loni české tenistky při společné premiéře na závěrečné akci sezony došly v Singapuru až do finále, dnes podlehly australsko-čínské dvojici Samantha Stosurová, Čang Šuaj 3:6, 6:7 a skončily ve skupině třetí.

V minulé sezoně Siniaková s Krejčíkovou vyhrály grandslamy Roland Garros i Wimbledon a byly světovými jedničkami. Letos tak oslnivý rok neprožily, ale navzdory zranění Krejčíkové z US Open se na Turnaj mistryň kvalifikovaly. Deblové vítězky turnajů v Torontu a Linci dnes měly šanci zápas prodloužit do super-tiebreaku, jenže zahodily sedm setbolů.

Stosurová s Čang Šuaj získaly díky třem brejkům první set, ale ve druhém Češky vedly už 5:1. Náskok však ztratily a nedoplnily ve Fialové skupině už jisté postupující Barboru Strýcovou s tchaj-wanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej.

Barbora Strýcová slaví vítězství na Wimbledonu. Na snímku s parťačkou Sie Šu-wej.
České deblistky začaly výhrou. Raduje se Strýcová i Krejčíková se Siniakovou

"Určitě jsem nehrála to, co jsem chtěla, vůbec mi to nešlo. Hodně jsem chybovala, i v tie-breaku. Neměla jsem žádný rytmus, servis nic moc," řekla Siniaková pro iDnes.cz a Radiožurnál.

Krejčíková připomněla, že byla zraněná téměř polovinu sezony a nevěděla, zda se dá na její závěr dohromady. Na grandslamu v Paříži onemocněla a pak přišly patálie s nohou. US Open proto musela oželet. Konec v Šen-čenu byl bolestný i pro ni.

"Dneska jsme se tam nesešly. Ony taky dělaly chyby, ale my je bohužel dělaly dřív. Vedly jsme úplně jasně, prohrály jsme no-ady (rozhodující míče za stavu 40:40), které by se asi prohrávat neměly," hodnotila.

Zverev si zajistil Turnaj mistrů a může obhajovat titul

Alexander Zverev je sedmým účastníkem Turnaje mistrů a může v Londýně na prestižní závěrečné akci sezony obhajovat titul. Německý tenista získal jistotu ve středu krátce před půlnocí poté, co Ital Matteo Berrettini překvapivě vypadl ve druhém kole.

Zverev se v O2 areně od 10. listopadu ocitne ve společnosti Španěla Rafaela Nadala, Srba Novaka Djokoviče, Švýcara Roger Federera, Daniila Medveděva z Ruska, Rakušana Dominica Thiema a řeckého debutanta Stefanose Tsitsipase.

Karolína Muchová
Muchová síly na obrat nenašla. Do finále Elite Trophy jde Sabalenková

Dvaadvacetiletý Němec si zahraje Turnaj mistrů potřetí za sebou a pokusí se navázat na loňský senzační úspěch. "Samozřejmě jsem rád, že jsem se znovu kvalifikoval. Loňský titul byl vrcholem mé dosavadní kariéry, na O2 arenu mám skvělé vzpomínky," řekl Zverev. Jistotu získal po porážce Berrettiniho s domácím Jo-Wilfriedem Tsongou.

O posledním osmém účastníkovi se rozhodne v těchto dnech na Masters v Paříži. Berrettini bude čekat, jak si povedou jeho dva konkurenti. Francouz Gaël Monfils si Turnaj mistrů zajistí, pokud v Paříži dojde do finále, Švýcar Stan Wawrinka by musel turnaj vyhrát.