ČSOB po měsících čekání spouští jako desátá banka v Česku Apple Pay. Brzy má dorazit i Google Pay

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

apple-pay-iphone-4-min

Foto: picjumbo

Placení iPhonem přes Apple Pay

0Zobrazit komentáře

Dlouhé čekání klientů druhé největší banky v Česku v počtu klientů, kteří v rukou třímají iPhone, je u konce. ČSOB oznámila, že dnes, v úterý 5. listopadu, oficiálně spouští podporu pro Apple Pay. Právě ČSOB byla poslední z velkých bank v Česku, která jablečnou platební službu neměla.

Poprvé se u nás Apple Pay objevilo letos v únoru, kdy ho spustilo prvních šest bank a Twisto s Edenredem. Postupně se k nim přidávaly další instituce, Revolut, UniCredit Bank a naposledy Fio s Raiffeisenbank, ale ČSOB stále otálela. Jelikož má v Česku přes 3,5 milionu klientů, nespokojené reakce zejména na sociálních sítích se objevovaly prakticky každý den.

ČSOB nicméně jen držela své slovo, když dlouho tvrdila, že Apple Pay spustí během podzimu. A to se nyní potvrdilo. Nahrát si platební kartu do iPhonu nebo hodinek Apple Watch nově mohou i klienti ČSOB, a to jako u desáté tuzemské banky. Podporovány jsou však jen karty Mastercard, Visa zatím nikoliv, jelikož banka narazila na technické problémy, které vyřeší začátkem příštího roku.

ČSOB zároveň na Twitteru prozradila, že brzy chystá spustit také Google Pay, což je obdobná platební služba pro majitele telefonů s operačním systémem Android. Ti prozatím musí využívat vlastní aplikaci banky s názvem NaNákupy.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym