Hlavní obsah

Herec Dwayne Johnson, zvaný Skála, si koupil venkovské sídlo. Užasnete, jak je romantické

Novinky, Jana Nesvadbová

Velký dům pro velkého chlapa. I tak by se dalo stručně charakterizovat nové sídlo, které si jen tři čtvrtě hodiny od americké Atlanty koupil herec Dwayne „The Rock” (Skála) Johnson. Za rezidenci ve francouzském venkovském stylu oplývající romantikou od země až po střechy zaplatil přes devět milionů dolarů, tedy zhruba přes 207 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Dwayne Johnson, zvaný Skála, koupil nedaleko americké Atlanty nádherné sídlo.

Článek

Herec, známý například z nové verze filmu Jumanji a jejího pokračování z letošního roku Jumanji: Další level, koupil rozlehlé panství v Georgii, v městečku zvaném Powder Springs. Na pozemku o výměře téměř 19 ha je kromě hlavní budovy připomínající na první pohled venkovský zámeček kdesi ve Francii samostatná farma, postavená v roce 1867 pro služebnictvo, a také stáje se stáními pro 12 koní. Je zde dokonce i venkovní jízdárna se zastřešenou tribunou.

Jak připomíná britský web Daily Mail Online, herec a zápasník wrestlingu je milovníkem koní, proto není náhodou, že i v jeho novém sídle je na ně myšleno.

Hlavní budova, postavená v roce 2002, jak vypočítává americký web Mansion Global, má plochu podlah 1374 m², je v ní dohromady osm ložnic a patří k ní bazén s velkoryse řešenou zastřešenou venkovní kuchyní pro posezení u něj. V budově je kromě zmiňovaných ložnic několik obývacích pokojů i dalších místností včetně hudebního salonku a také prostorná kuchyň s půlkruhovým snídaňovým barem.

Foto: Profimedia.cz

Dům byl postaven v roce 2002 ve stylu francouzských venkovských sídel.

Interiéru domu vévodí příjemný rustikální duch, v mnoha místnostech jsou buď dřevěné stropy, nebo na nich jsou alespoň mohutné dřevěné trámy. Dřevěné jsou také prkenné podlahy položené ve většině místností a chodeb. Bíle vymalované zdi zdobí četné obrazy i několik vysloveně velkých pláten.

Srdcem domácnosti je pak obývací pokoj s klenutým stropem a krbem obkládaným kamenem a zdobený kruhovým štítem, před nímž stojí dvojice kožených křesel. Na obývací pokoj volně navazuje vzdušná zimní zahrada s velikými dělenými okny a kamennou obvodovou zdí.

Až příjemně archaickým dojmem působí pak například pracovna se stěnami obloženými dřevěnými panely, s vyřezávaným psacím stolem umístěným před velkým vitrážovým oknem tak, aby měl člověk výhled do zahrady, a zařízená mj. i velkou koženou sedačkou.

Foto: Profimedia.cz

Srdcem domova je hlavní obývací pokoj s krbem.

Foto: Profimedia.cz

Na obývací pokoj navazuje zimní zahrada využívaná jako jídelna.

Zajímavostí interiéru je odlišné ladění přízemí a horního podlaží. Zatímco v přízemí převládají teplejší přírodní tóny s akcentem na hnědou barvu dřeva, místnosti v horním podlaží jsou vymalované čistě bíle. Bíle jsou natřené i veškeré dřevěné prvky, jako jsou trámy či obklady.

Dwayne Johnson je podle posledního žebříčku pravidelně sestavovaného časopisem Forbes nejlépe placeným hercem Hollywoodu.

Americký web TMZ v narážce na tento fakt podotýká, že by čtenáři neměli být překvapeni tím, že sympatický hromotluk a otec tří dcer zaplatil za nové sídlo částku přesahující devět milionů dolarů v hotovosti.

Anketa

Chtěli byste mít také u domu stáj pro koně?
Už ji máme.
11,3 %
Ano, to je náš sen.
17,5 %
Nejsem si jistý/á
7,2 %
Ne, díky. To není nic pro nás.
64 %
Celkem hlasovalo 7927 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Bývalý domek Meghan Markleové je na prodej

Domek v Los Angeles, který ještě předtím, než se stala vévodkyní ze Sussexu, obývala tehdejší herečka Meghan Markleová, je na prodej. Zájemci si musí...

Výběr článků

Načítám