Hlavní obsah

Podruhé a lépe. Huawei vylepšil svoje chytré hodinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhou generaci svých chytrých hodinek Watch GT uvedla do prodeje v Česku společnost Huawei. Novinka je nabízena ve dvou různých velikostech a svého předchůdce překonává prakticky ve všech ohledech. Zaujmout se snaží především sportovní nadšence.

Huawei představuje nové hodinky Watch GT 2Video: archív výrobce

 
Článek

V obchodech je zatím k dispozici výhradně větší varianta, menší přijde až později. Série velikosti 46 mm je vybavena 1,39palcovou a dotykovou obrazovkou AMOLED HD s rozlišením displeje 454 x 454 pixelů, širší barevnou škálou a ultratenkou konstrukcí – ve srovnání s předchůdcem. Menší 42mm varianta využívá 1,2palcový AMOLED panel.

Obrazovka série 46 mm využívá techniky uměleckého zpracování drahokamů, což umožnilo vytvořit 3D zakřivené sklo pro hezčí vzhled a lepší zobrazení. Zakřivený číselník série 42 mm má tloušťku pouze 9,4 mm a je doplněn tenkým kovovým rámem.

Foto: archív výrobce

Watch GT 2

Jedním z hlavních vylepšení je čipová sada Kirin A1, která by měla v praxi nabídnout až dvoutýdenní výdrž – to je případ modelu Watch GT 2 s 46mm ciferníkem. Menší varianta velikosti 42 mm umí na jedno nabití fungovat nepřetržitě jeden týden.

Sportovní režim Watch GT 2 je kompatibilní s 15 sporty, a to včetně osmi outdoorových sportů (běh, chůze, turistika, trail running, horolezectví, cyklistika, plavání venku, triatlon) a sedmi indoor sportů (chůze, běh, cyklistika, plavání v bazénu, volný trénink, eliptický stroj, veslování). V těchto sportovních režimech hodinky poskytují úplné monitorování zhruba 190 typů dat.

Umí toho víc než předchůdce. Chytré hodinky od Samsungu dorazily do Česka

Hardware

Hodinky také poskytují pokročilou analýzu dat ve třech fázích – před sportovním výkonem, zaznamenávání údajů během cvičení a po sportovním výkonu následně na základě získaných dat navrhnou zlepšení. Je to jako mít osobního inteligentního sportovního trenéra, který se stará o to, aby bylo vaše cvičení účinnější a bezpečnější.

Větší model Huawei Watch GT 2 vyjde v Česku na 5999 Kč, menší varianta by se měla začít prodávat ještě před Vánocemi a bude stát zhruba o 500 Kč méně.

Foto: archív výrobce

Watch GT 2

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám