Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Z dospělých jsou zombie, teenageři slaví. Komediální seriál Daybreak baví svou ujetostí

Seriál Daybreak (2019). Tvůrci: Brad Peyton, Aron Eli Coleite. foto: NETFLIX

KALIFORNIE - Postapokalyptická Amerika. O nadvládu nad zemí mezi sebou bojují nedávno ještě školou povinní teenageři. Seriál Daybreak z produkce Netflixu vznikl podle komiksové předlohy.
  18:00

Josh Wheeler (Colin Ford) je akorát tak normální americký teenager. Jenže Amerika se změnila - z dospělých lidí jsou chodící mrtvoly. Josh nechce nic víc, než v pustině, který kdysi bývala jednou ze supervelmocí, najít svou přítelkyni Samairu Deanovou (Sophie Simnettová). Chlapec ví, že sám nemůže uspět. Přidá se tak do skupiny s desetiletou pyromankou a pacifistickým samurajem. Tohle nemůže skončit dobře. Určitě to ale bude zábava. 

Seriál Daybreak (2019). Tvůrci: Brad Peyton, Aron Eli Coleite.
Seriál Daybreak (2019). Tvůrci: Brad Peyton, Aron Eli Coleite.

Daybreak je satira, ale ačkoliv je seriál plný zesměšňujícího humoru, nabízí i příjemnou hloubku,“ napsal John Doyle z Globe and Mail. „Stejně jako jeho hlavní protagonista Daybreak nepředstírá chytrost. To je svým způsobem ochranný štít proti kritice. Místo toho si libuje v opakování známých žánrových prvků a klišé,“ myslí si Kevin Yeoman z webu Screenrant. „Divoká seriálová jízda,“ shrnul krátce Steve Greene z webu IndieWire.

Za seriálem stojí Brad Peyton (Rampage Ničitelé, San Andreas) a komiksový scenárista Aron Eli Coleite. Autorem knižní předlohy je Brian Ralph.

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...