Hlavní obsah

T-Mobile bude mít na konci roku přes 100 000 optických přípojek

Operátor T-Mobile bude mít do konce letošního roku přes 100 000 optických internetových přípojek. Na začátku roku to byly řádově jednotky tisíc. Vedle budování vlastní sítě firma přípojky v Praze a okolí získala koupí společnosti Planet A. T-Mobile to uvedl v tiskové zprávě.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Optická síť je budoucností T-Mobile. Předpokládáme, že zájem zákazníků o ještě rychlejší data na fixní síti nadále poroste. V průběhu letošního roku jsme dosáhli na 100 000 pokrytých domácností optikou a v tomto trendu chceme pokračovat i v příštím roce. Vše bude záležet na tempu schvalování stavebních prací a na naší schopnosti získávat povolení k výstavbě. Rozjednaných lokalit je skutečně mnoho. A samozřejmě také na spolupráci s lokálními poskytovateli," uvedl výkonný ředitel T-Mobile Czech Juraj Bóna.

Číňané již pracují na vývoji 6G sítí

Mobil

Planet A se stala dceřinou firmou T-Mobilu ke konci října. Podle serveru Lupa Planet A vlastní provozovatele AIM, jehož služby v současné době využívá více než 40 000 domácností v Praze, Mělníku a Neratovicích.

T-Mobile chce pokrýt do konce roku 2025 jeden milion tuzemských domácnosti optickou sítí. Optická síť T-Mobile je kategorie FTTH, čili optické vlákno vede přímo do bytu či domu zákazníka a využívá technologii umožňující přenosovou rychlost až deset Gbit/s.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám