Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Tampa Bay v prvním stockholmském duelu porazila Buffalo 3:2, Sobotka zápas nedohrál

Hokejisté Tampy Bay porazili v prvním ze dvou utkání NHL Global Series ve Stockholmu Buffalo 3:2. V utkání se představili také dva čeští útočníci. V dresu vítězných Lightning Ondřej Palát a na druhé straně Vladimír Sobotka, který však po bodyčeku Nikity Kučerova odstoupil ze zápasu už v první třetině a nezasáhne ani do sobotní odvety. Palátův spoluhráč obránce Jan Rutta zůstal pouze mezi náhradníky.

Vladimír Sobotka v utkání s Tampou
zdroj: Reuters autor: Anders Wiklund

Souboj, jemuž ve vyprodané stockholmské hale Globen přihlíželo 13 230 diváků, začali lépe Lightning, kteří ve čtvrté minutě skórovali.

Kevin Shattenkirk vyslal dlouhou přihrávku po mantinelu, kotouče se ujal Brayden Point, který ho předložil Kučerovovi a poslední vítěz kanadského bodování z první překonal švédského gólmana Linuse Ullmarka.

"Předvedl zakončení světové třídy. Úžasné. Bylo skvělé, jak Shattenkirk přihrál. Ani nevím, jestli se puk dotkl ledu. Mnoho hráčů to nesvede, ale on ano," prohlásil trenér Lightning Jon Cooper.

V 15. minutě potkal nepříjemný moment Sobotku, kterého v útočném pásmu Sabres srazil bodyčekem Kučerov.

Dvaatřicetiletý rodák z Třebíče opustil ledovou plochu za pomoci spoluhráčů, zamířil rovnou do šatny a na střídačce Buffala se ve zbytku duelu neobjevil.

"Zítra určitě nenastoupí. Nic jiného bych v tuto chvíli neměl říkat," konstatoval kouč Buffala Ralph Krueger.

O chvíli později využila Tampa Bay přesilovku. Bek Victor Hedman, jeden ze šesti Švédů na obou stranách, po Stamkosově nabití tvrdě vypálil a jeho ránu tečoval před brankou Alex Killorn.

V 29. minutě se blýskl individuální akcí Palát, který obehrál Skinnera, ale jeho střelu z kruhu Ullmark zastavil.

Za sedm minut Sabres snížili. Rasmus Ristolainen nahodil od mantinelu puk a Sam Reinhart ho ze vzduchu sklopil za brankáře Andreje Vasilevského.

V 48. minutě si floridský celek vzal dvougólový náskok zpět. Pat Maroon objel branku a Yanni Gourde ho dorazil za Ullmarka.

Jenže o čtyři minuty později snížil opět Reinhart. V závěru zkusilo Buffalo hru bez gólmana, ale na vyrovnání nedosáhlo.

"Začali lépe, měli pár šancí, ale pak jsme jsme hráli lépe my. Hráli jsme u nich, měli jsme hodně střel a vyhráli jsme. Dobrý zápas," řekl Palát.

"Atmosféra byla super. Bylo to rozčleněné, hodně fanoušků Tampy i Buffala," uvedl osmadvacetiletý rodák z Frýdku-Místku.

Utkání NHL Global Series ve Stockholmu:

Buffalo - Tampa Bay 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky: 36. a 52. Reinhart - 4. Kučerov, 17. Killorn, 48. Gourde. Střely na branku: 22:34. Diváci: 13 230. Hvězdy zápasu: 1. Kučerov (Tampa Bay), 2. Reinhart (Buffalo), 3. Hedman (Tampa Bay).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články