8. listopadu 2019 • 23:17

Tampa ve Stockholmu udolala Buffalo. Sobotku vyřadil Kučerovův hit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Tampy Bay porazili v prvním ze dvou utkání NHL Global Series ve Stockholmu Buffalo 3:2. V utkání se představili také dva čeští útočníci. V dresu vítězných Lightning Ondřej Palát a na druhé straně Vladimír Sobotka, který však po bodyčeku Nikity Kučerova odstoupil ze zápasu už v první třetině. Palátův spoluhráč obránce Jan Rutta zůstal pouze mezi náhradníky.



Před utkáním komisionář soutěže Gary Bettman na tiskové konferenci oznámil, že NHL načne příští sezonu stejně jako tento ročník v pražské O2 areně duelem mezi Bostonem a Nashvillem. V Helsinkách se zase na podzim dvakrát představí Colorado s Columbusem.

Souboj, jemuž ve vyprodané stockholmské hale Ericsson Globe přihlíželo 13.230 diváků, začali lépe Lightning, kteří ve čtvrté minutě skórovali. Kevin Shattenkirk vyslal dlouhou přihrávku po mantinelu, kotouče se ujal Brayden Point, který ho předložil Kučerovovi a poslední vítěz kanadského bodování z první překonal švédského gólmana Linuse Ullmarka.

V 15. minutě potkal nepříjemný moment Sobotku, kterého v útočném pásmu Sabres srazil bodyčekem Kučerov. Dvaatřicetiletý rodák z Třebíče opustil ledovou plochu za pomoci spoluhráčů, zamířil rovnou do šatny a na střídačce Buffala se ve zbytku duelu neobjevil.

O chvíli později využila Tampa Bay přesilovku. Bek Victor Hedman, jeden ze šesti Švédů na obou stranách, po Stamkosově nabití tvrdě vypálil a jeho ránu tečoval před brankou Alex Killorn.

V 29. minutě se blýskl individuální akcí Palát, který obehrál Skinnera, ale jeho střelu z kruhu Ullmark zastavil.

Za sedm minut Sabres snížili. Rasmus Ristolainen nahodil od mantinelu puk a Sam Reinhart ho ze vzduchu sklopil za brankáře Andreje Vasilevského.

V 48. minutě si floridský celek vzal dvougólový náskok zpět. Pat Maroon objel branku a Yanni Gourde ho dorazil za Ullmarka. Jenže o čtyři minuty později snížil opět Reinhart. V závěru zkusilo Buffalo hru bez gólmana, ale na vyrovnání nedosáhlo.

Druhé utkání se odehraje v sobotu od 19:00.

Góly

Domácí: 35:43. S. Reinhart, 51:30. S. Reinhart

Hosté: 03:19. Kučerov, 16:14. Killorn, 47:45. Gourde

Sestavy

Domácí: Ullmark (C. Hutton) – McCabe (A), Ristolainen, Dahlin, Montour, Jokiharju, C. Miller – Olofsson, Eichel (C), S. Reinhart – Skinner, Ma. Johansson (A), Sobotka – Vesey, Mittelstadt, Sheary – Girgensons, Jo. Larsson, Okposo.

Hosté: Vasilevskij (McElhinney) – Hedman (A), Shattenkirk, McDonagh (A), Černák, Sergačjov, L. Schenn – Palát, Stamkos (C), Volkov – T. Johnson, B. Point, Kučerov – Killorn, Cirelli, Joseph – Maroon, Paquette, Gourde.

Rozhodčí

Chris Lee, Eric Furlatt – Steve Barton, Tony Sericolo

Stadion

2019 NHL Global Series • Ericsson Globe, Stockholm, SWE

Návštěva

13 230 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud