Hlavní obsah

Ibrahimovic je blízko návratu do AC Milán, tvrdí šéf MLS

Vrátí se zpět do Evropy? Fotbalová mise Zlatana Ibrahimovice v Los Angeles Galaxy je, zdá se, u konce. Podle šéfa Major League Soccer Dona Garbera má osmatřicetiletý Švéd blízko návratu do italské Serie A, konkrétně do AC Milán. Zájem mají i další kluby.

Zlatan Ibrahimovic v dresu AC Milán. Archivní foto

Článek

Kontroverze, mediální humbuk, provokace, ale také nádherné góly, obdiv fanoušků a úctyhodných 53 branek v 58 utkáních. Bouřlivák Ibrahimovic za sebou zanechal v zámořské MLS nesmazatelnou stopu. Los Angeles Galaxy se ale se svým kanonýrem bude muset s největší pravděpodobností rozloučit. Útočník bosensko-chorvatského původu má podle všeho namířeno zpět do Evropy.

Podle zákulisních informací kolem něj kroužili zástupci Manchesteru United nebo italské Brescie. Šéf MLS Don Garber ale tvrdí, že Zlatan je jednou nohou zpět v AC Milán, ve kterém působil mezi lety 2010 a 2012 před tím, než se přesunul do PSG.

„Zlatan je neobyčejný charakter," řekl Gerber pro server ESPN FC. „Je mu 38 let a nejspíš ho podepíše AC Milán, jeden z největších fotbalových klubů světa. Překonal skoro všechny střelecké rekordy během pouhých dvou let. Byl jsem šťastný, když tu byl. Bylo to skvělé, zvlášť, když mluvil ve třetí osobě," narážel funkcionář na pověstné Ibrahimovicovy výpady na adresu rivalů.

Fotbalistům Rossoneri by se služby zkušeného světoběžníka hodily. Se slavným klubem ze San Sira zmítá v posledních letech výsledková krize. Vítězi Ligy mistrů z roku 2003 aktuálně patří až 11. příčka Serie A se ztrátou propastných 16 bodů na vedoucí Juventus. Vrátí se obávaný sniper Ibrahimovic zpět na místo činu a pomůže červenočerným oživit zašlou slávu?

Reklama

Související témata: