Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vémola si nič nepamätá. Prešiel som si peklom, vraví Végh

Po prehre v predchádzajúcom zápase mu viacerí odporúčali, aby ukončil kariéru. Prišla však výzva od českého rivala a Attila Végh neváhal.

10.11.2019 12:08
Oktagon 15 Foto:
Attila Végh oslavuje triumf nad Karlosom Vémolom.
debata (7)

Na dlhé týždne sa zavrel do telocvične trnavského Spartakus Fight Gym a tvrdo na sebe pracoval. Vedel, že ak by prehral aj s Vémolom, mal by to v klietke s ďalšími veľkými zápasmi spočítané.

Galavečer MMA Oktagon 15 - Végh vs. Vémola Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Attila Végh a Karlos Vémola pred zápasom.

Pod vedením guru slovenského MMA Ilju Škondriča sa dostal do parádnej formy. Keď vstúpil včera do oktagonu pražskej O2 Arény, bol na prvý pohľad o sto percent lepšie pripravený ako proti Zwickerovi.

Priznal, že júnová prehra s Američanom ho nakopla. Vémolu knokautoval už v 1. kole a českej legende ukončil jedenásťzápasovú víťaznú sériu.

„Nakopol ma minulý neúspech. Po prehre s Virgilom (Zwickerom) som sa týždeň trápil, ale potom prišla ponuka na zápas s Karlosom. A znova sa to vo mne prebudilo. Začal som makať, štyri mesiace som s celým tímom drel. Prešiel som si peklom a po každom tréningu som mal v očiach slzy. Mal som jediný cieľ – zdolať Karlosa. A podarilo sa to,“ usmieval sa Végh pred novinármi.

Vémola: Neviem, čo so mnou bude

Vémola nezvládol pozíciu favorita. Pred zápasom mal tradične sebavedomé vyhlásenia, ale priamo v klietke neukázal takmer nič. Végh mal skvelý pohyb, súperovi nedal šancu preniesť zápas na zem. Slovák využil výškovú prevahu, dlhšie ruky a rivala zbil v postoji.

„Gratulácia veľkému československému šampiónovi. K zápasu vám toho ale veľa nepoviem, veľmi si z neho nepamätám. Musím sa pozrieť, kde som urobil chybu,“ krútil hlavou Vémola, ktorý prehral prvýkrát po štyroch rokoch. Naposledy nestačil v auguste 2015 na veterána UFC Jacka Hermanssona.

Zostrih zo zápasu.

Vémola sníval o návrate do UFC, kde ako prvý Čech zápasil v šiestich dueloch. Po sobotňajšej prehre priznal, jeho zámorský sen sa zrejme rozplynul.

„Súperovi sa sen splnil, mne sa rozplynul. Teraz sa s tým musím vyrovnať, neviem, čo so mnou bude. Mohol som stratiť všetko a to sa stalo. Dneska vyhral lepší a to bol Attila,“ uviedol Vémola. Už na budúci týždeň ho čaká operácia ramena a potom minimálne polročná pauza.

Nedostatkom peňazí zrejme trpieť nebude, on i Végh dostali podľa českých médií za zápas 80 000 eur.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Karlos Vémola #Attila Végh #zápas storočia