Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Audi vjelo do protisměru a čelně se srazilo s volkswagenem, zemřeli čtyři lidé

Česko

  19:44aktualizováno  20:22
Znojmo - Čtyři lidé zemřeli a další tři utrpěli zranění při dnešní nehodě nedaleko Pavlic na Znojemsku. Na hlavní silnici ze Znojma do Moravských Budějovic se srazila tři osobní auta, po nehodě v nich zůstali zaklínění dva lidé.
ilustrační snímek

ilustrační snímek foto: ČTK

„Čtyři lidé bohužel zemřeli ještě před příjezdem našich posádek, jejich zranění byla neslučitelná se životem. Dítě ve vážném stavu jsme letecky převezli do brněnské dětské nemocnice, ženu s mnohočetnými poraněními a na řízené ventilaci jsme převezli do bohunické fakultní nemocnice,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová. Dodala, že na místě byl ošetřen i lehce zraněný muž.

Policejní mluvčí Kamila Haraštová řekla, že osobní auto značky Audi, které jelo ve směru od Znojma na Jihlavu, vyjelo z neznámého důvodu do protisměru a čelně se srazilo s protijedoucím volkswagenem. Nehoda zasáhla i další automobil, který jel za volkswagenem ve směru do Znojma. Jeho řidič utrpěl lehká zranění.

„Zemřeli tři lidé ze čtyř, kteří cestovali v audi, a řidička volkswagenu, která v autě jela s dítětem. Dítě odvezli záchranáři, stejně jako jedinou přeživší pasažérku z audi,“ uvedla Haraštová.

Policisté na místě nehody pokračují ve vyšetřování, zjišťují také totožnost zemřelých, dodala Haraštová.

Silnice ze Znojma na Jihlavu je od 16:50 uzavřená, objízdná trasa vede směrem na Znojmo přes Boskovštejn, v opačném směru přes Vranovskou Ves a Šumnou. Podle odhadu policistů zůstane silnice zavřená nejméně do půlnoci.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...