Hlavní obsah

Majitelé si řadový domek zařídili v minimalistickém stylu

Novinky, Jana Nesvadbová

Do nového řadového domku v Praze 8 se v květnu přestěhovala naše čtenářka Adéla a její partner. Domek zařídili v minimalistickém stylu, který se opírá především o přírodní barvy a materiály. O snímky svého nového domova se paní Adéla rozhodla s námi podělit.

Foto: Archiv čtenářky

Majitelé při zařizování svého domu vsadili na kombinaci klidných barev.

Článek

Dům, v němž čtenářka žije, byl postaven v letošním roce a je dvoupodlažní. Jeho dispozice je 4+kk a má výměru 146 m².

Ještě v průběhu stavby domku majitelé využili možnosti úprav vybraných finálních řešení, a tak si zvolili jiné podlahy oproti původnímu návrhu, jiný vzhled koupelen a také dveře v bezpolodrážkovém provedení.

„V přízemí je kuchyně spojená s obývacím pokojem o velikosti 39 m². Dále pak koupelna pro hosty, komora, technická místnost, zádveří s chodbou a součástí přízemí je i garáž. V patře jsou pak tři pokoje se samostatným vstupem, ložnice má vlastní šatnu s otevřenými skříněmi vyrobenými na míru. Dále se v patře nachází velká koupelna s vanou a sprchovým koutem a druhá komora,” popisuje uspořádání domu Adéla.

Foto: Archiv čtenářky

Majitelé si v Praze pořídili řadový domek.

Do patra se vystupuje po schodišti, které si majitelé nechali v rámci klientských změn osadit schodišťovým osvětlením. To se spíná pohybovým a světelným čidlem.

Paní Adéla je velmi ráda za veliká okna v celém domě, díky čemuž je interiér jejich domova plný světla.

Po roce od zakoupení hrubé stavby se majitelé konečně stěhují do nového domova

Tipy a trendy

Vlastní interiér s partnerem zařizovali zhruba čtyři měsíce, přičemž návrh si udělali sami.

„Od začátku jsme chtěli vybavení v minimalistickém stylu a v decentních barvách (bílá, černá, šedá), protože nám přijdou nadčasové a hlavně ani já, ani partner nemusíme křiklavé barvy, kterými si spousta lidí zahlcuje svoje domovy. Interiér si oživíme třeba řezanou květinou či jiným sezonním dekorem, v ložnici si postel povlékneme barevným povlečením, do koupelny dáme barevný ručník, ale to je opravdu maximum, kam jsme ochotni s barevností zajít,” ujišťuje čtenářka.

Foto: Archiv čtenářky

Srdcem domova je velký obývací pokoj propojený s kuchyní a s jídelní zónou.

Jedním z požadavků majitelů při výběru nábytku bylo, aby byl bezúchytkový, protože se snáze udržuje.

Nejen díky tomu, ale i díky dalším praktickým řešením zabere úklid celého domu téměř stejnou dobu, jako zabral v bytě, kde partneři bydleli původně. Ten byl ale přitom o 80 m² menší.

Na dům v exteriéru navazuje zhruba třicetimetrová terasa, na niž se vychází francouzskými dveřmi z obývacího pokoje či kuchyně. Za terasou pak pokračuje zahrada, na jejíž zařízení se paní Adéla chystá na jaře příštího roku.

Anketa

Bydleli byste raději v samostatném domě, nebo v řadovém?
V samostatném
75,6 %
V řadovém
5,7 %
Bylo by mi to jedno
9,9 %
Nechci vůbec bydlet v rodinném domě
8,8 %
Celkem hlasovalo 4521 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám