Hlavní obsah

Legendy se bouří! Co jim vadí na nových dresech fotbalové reprezentace?

Aktualizováno

Tenisové legendy zuří! A může za to fotbal. Přesněji řečeno nové barevné provedení venkovních dresů českého národního týmu. Ten v pondělí zveřejnil, že jedna z sad bude vyvedena v limetkové barvě v kombinaci s černou. A to nejlepší české hráče posledních let Radka Štěpánka a Tomáše Berdycha pořádně naštvalo. Oba své rázné reakce zveřejnili na sociálních sítích. A fandové jim dávají za pravdu. Početný je ale i tábor příznivců. kterým novinka nevadí. V anketě Sport.cz měli podle pondělního hlasování odpůrci nových barev jen mírnou většinu (52% ku 48%).

Překvapení. Taková byla reakce hráčů na barvu nových venkovních dresů české fotbalové reprezentaceVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Do barevného provedení si pořádně rýpl bývalý vynikající tenista Radek Štěpánek. Ten byl známý tím, že si zakládal na tom, aby triko, v kterém šel v daviscupových zápasech na kurt, i další oblečení, dávalo tušit, jakou zemi reprezentuje.

„Najdi pět rozdílů. A uhodni, kde navrhovali světoví odborníci a kde se vybíralo srdcem," uvedl na svém oficiálním facebookovém profilu. Vše doplnil obrázky nového dresu fotbalové reprezentace a snímkem, kde je sám na tenisovém dvorci.

Štěpánek na kurt nastupoval hrdě oblečený do národních barev. Nikdo nemohl pochybovat o tom, že je českým patriotem. Z modrého trika svítil lev, jeden ze symbolů české státnosti, nechyběl ani státní znak. Doplňkem byly červené šortky. Barevně tedy kombinace oblečení ladila s českou vlajkou. Za svůj příspěvek si vysloužil na internetu přes devět stovek pozitivních reakcí.

Pozadu nezůstal ani další český tenista Tomáš Berdych. „To snad nemyslí vážně!! Barva symbolizuje svobodu. Jsme Češi, tak kde jsou naše NÁRODNÍ barvy?!," uvedl nejlepší český tenista posledních let. „Jsem rád, že jsem mohl reprezentovat v Davis Cupu v NÁRODNÍCH barvách!!" Vše pak rovněž doplnil fotografií figuríny symbolizující fotbalistu v dresu české reprezentace v nové sadě, tedy dresu v limetkové barvě a černých trenýrkách.

Reakce fanoušků jsou různé. „Zelená příšera," napsal jeden z kritiků novinky. „Shrek team. Kdopak je však ten oslík? Návrhář?" přidal se další. „To chtějí úplně zabít pořádného lva na prsou?" ptá se další z diskutérů na Sport.cz. „Barva dresů připomíná jedovatou muchomůrku," uvedl další.

Další příznivci si všímají, že fotbalová reprezentace není jedinou, kde image dresu vzbudil ohlas. Stalo se to i v případě ledního hokeje. „Co se tady ještě bude dít. Začalo to lvem (Disney) na hokejových dresech. Kde je nějaká hrdost na státní barvy? Ještě udělejte jinou vlajku a bude to. Je mi z toho zle," připomněl další, že i hokejovém světě byl před rokem pořádný poprask a novinku tehdy negativně hodnotila celá řada osobností i hokejových hvězd.

A anketě čtenářů Sport.cz se v případě hokejových dresů z více než 170 tisíc hlasů vyjádřelo hned 89 procent proti novince.

Nejde ale jen o čistě český problém. Ve fotbalovém světě se hodně diskutovalo o tom, že bude v některých zápasech hrát v zelených dresech národní tým Itálie. Pro ten byla po desítky let symbolem modrá barva (squadra azzura). V případě hokeje se mluvilo také o dresech a logu.

Měl by se podle vás inspirovat dres fotbalové reprezentace národními barvami?
Ano
97,2 %
Ne
2,8 %
Celkem hlasovalo 8723 čtenářů.

Reklama

Související témata: