Hlavní obsah

Izraelci zabili velitele ozbrojeného křídla Islámského džihádu. Odvetná raketa dopadla i na dálnici

– Damašek/Tel Aviv • Aktualizováno

Izraelské síly v úterý časně ráno bombardovaly v Damašku dům velitele ozbrojeného křídla Íránem podporovaného Palestinského islámského džihádu a zabily ho, napsala agentura Reuters s odkazem na Tel Aviv. Militantní skupina odpověděla odpálením několika raket z Pásma Gazy, jedna z nich dopadla za provozu na dálnici, napsal list The Times of Israel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na dálnici na jihu Izraele dopadla střela vypálená z GazyVideo: Reuters

 
Článek

Islámský džihád potvrdil, že zemřel velitel Jeruzalémských brigád (ozbrojeného křídla) Baha abú Atta. Izraelci zasáhli také dům v západní části města v blízkosti stanoviště libanonské armády. Islámský džihád potvrdil, že se jednalo o dům jeho politického vůdce Akrama Adžurího.

Jdeme do války. Izraelský premiér Netanjahu překročil červenou linii. Naše odpověď bude důrazná.
generální tajemník Islámského džihádu Zijád Nachla

O život přišli dva lidé, mezi nimi i Adžurího syn. Dalších šest lidí bylo podle syrských médií zraněno. Podle informací agentury AP byla při bombardování zničena škola OSN v Gaze.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Izrael při bombardování zabil velitele ozbrojeného křídla Islámského džiháduVideo: Reuters

„Jdeme do války. Izraelský premiér Netanjahu překročil červenou linii. Naše odpověď bude důrazná,“ řekl generální tajemník Islámského džihádu Zijád Nachla.

OSN: Loni bylo v konfliktech zabito a zraněno nejvíc dětí

Svět

„Z Pásma Gazy byl odpálen výrazný počet raket,“ uvedl podle AFP mluvčí izraelské armády Jonatan Konrikus. Izraelská obrana proti většině z nich zasáhla, kamera však zachytila jednu z nich, jak dopadla za plného provozu na dálnici.

V Tel Avivu zazněly nad ránem varovné sirény. Úřady v jižní a centrální části země vyzvaly civilisty, aby zůstali doma a nechodili do práce, pokud to nebude naprosto nutné. Školy jsou na pokyn armády uzavřeny. Ben Gurionovo mezinárodní letiště oznámilo, že provoz omezovat nebude.

Foto: Khalil Hamra, ČTK/AP

Izrael zasáhl dům velitele Jeruzalémských brigád Bahy abú Atty.

Reklama

Výběr článků

Načítám