Koho do útoku? Trenér Šilhavý se musí poprvé u fotbalové reprezentace obejít bez Schicka

Čeští fotbalisté se připravují na klíčový duel evropské kvalifikace proti Kosovu. Reprezentační trenéři mají jen pár dní na to, aby vyřešili jednu ze zásadních otázek. Koho postaví na hrot útoku místo zraněného Patrika Schicka?

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

6) Česko - Anglie 2:1. Málokdo čekal, že Češi dokážou v Edenu obrat jasného favorita skupiny, zvlášť po jasném průběhu předchozího duelu ve Wembley. A zpočátku to opravdu s Čechy nijak slavně nevypadalo, protože už v páté minutě Angličané díky proměněné penaltě vedli. Český tým se ale nadechl k jednomu z nejlepších výkonů za dlouhá léta a dokázal nakonec vyhrát 2:1. Hrdinou večera se stal střídající útočník Zdeněk Ondřášek, který ve svém debutu v národním dresu vstřelil v závěru rozhodující gól.

6) Česko - Anglie 2:1. Málokdo čekal, že Češi dokážou v Edenu obrat jasného favorita skupiny, zvlášť po jasném průběhu předchozího duelu ve Wembley. A zpočátku to opravdu s Čechy nijak slavně nevypadalo, protože už v páté minutě Angličané díky proměněné penaltě vedli. Český tým se ale nadechl k jednomu z nejlepších výkonů za dlouhá léta a dokázal nakonec vyhrát 2:1. Hrdinou večera se stal střídající útočník Zdeněk Ondřášek, který ve svém debutu v národním dresu vstřelil v závěru rozhodující gól. | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Pro nás pro trenéry je to téma. Budeme vycházet z toho, co uvidíme na tréninku,“ vyprávěl pro Radiožurnál jeden z trenérů Jiří Chytrý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalové reprezentace se musí na hrotu útoku obejít v závěrečném kvalifikačním dvojutkání bez Patrika Schicka. Více v reportáži Jaroslava Plašila

V éře hlavního kouče Jaroslava Šilhavého je to poprvé, kdy národní tým na srazu nacvičuje herní situace bez Patrika Schicka. Útočník Lipska nastoupil až doteď v každém utkání a dal šest gólů. I z toho je patrné, jak bude důležitý člen kádru v klíčovém duelu o postup na Euro scházet.

„Oslabení to samozřejmě je, ale myslím, že máme skvělé útočníky. Ondras zažil skvělý debut a Krmelec teď také odehrál skvělé utkání v lize,“ věří záložník Alex Král, že Zdeněk Ondrášek nebo Michael Krmenčík zaskočí v základní sestavě a hra týmu nijak neutrpí. A na trenérech je, aby vybrali toho správného.

Trojice kandidátů

Zdeněk Ondrášek je teprve na druhém srazu, při tom premiérovém před měsícem ale vstřelil vítězný gól Anglii. Michael Krmenčík má mnohem více reprezentačních zkušeností a v utkání proti Kosovu v Plzni by hrál na svém domácím stadionu. A svou sílu by mohl ukázat hlavně v pokutovém území soupeře.

Fotbalová reprezentace má novou sadu dresů. Proti Bulharsku nastoupí v zeleném

Číst článek

„Tam je jeho síla. Navíc bude hrát na domácím hřišti, na které je zvyklý,“ řekl Krmenčíkův klubový spoluhráč Jakub Brabec, který by ale místo v sestavě přál i Zdeňku Ondráškovi. „Je to upřímný člověk a je s ním i sranda,“ dodal.

Trenéři mohou zvažovat třeba i to, jestli Ondráškovi neuškodí dlouhá herní přestávka, kterou v americkém Dallasu po vyřazení z play-off měl.

„Týden po našem posledním srazu vypadli z play-off. Domlouvali jsme se, jak to bude dál, a dohodl se s Wislou Krakov, aby mohl hrdina předchozího kvalifikačního utkání proti Anglii aspoň kvalitně trénovat,“ vysvětlil kouč Jaroslav Šilhavý.

V pondělí navíc trenéři donominovali trojici hráčů, mezi nimiž je další rozený střelec Martin Doležal. I on by mohl být volbou na hrot útoku.

Utkání proti Kosovu čeká reprezentaci v Plzni ve čtvrtek ve 20.45 a Radiožurnál ho celé odvysílá v přímém přenosu.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme